Interior

Wil jij je huis herinrichten? Met deze tips wordt jouw huis echt jouw plekje

Wil jij je huis herinrichten? Met deze tips wordt jouw huis echt jouw plekje

Stel, je hebt je huis een tijdje terug ingericht , maar je bent er nu eigenlijk niet meer helemaal tevreden mee. Iedere keer als je je huis inloopt, voelt het alsof er iets niet klopt. Dit is een teken om jouw inrichting eens te gaan veranderen. Dit kun je op veel manieren doen. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken geven we vijf tips om van jouw huis echt jouw eigen plekje te maken.

Waar zit het probleem?

Laten we bij het begin beginnen. Je weet dat je behoefte hebt aan verandering, maar waar ligt dat eigenlijk aan? Ligt het aan de manier waarop de ruimte is ingedeeld? Vind je de decoratie niet meer leuk? Of zijn de kleuren niet meer helemaal jouw smaak? Zodra je weet waar het probleem zit, kun je gericht te werk gaan. Neem dus goed de tijd voor deze stap. Als je maar wat dingen gaat proberen, loop je een groot risico op het doen van miskopen. Laat ook vooral anderen met je meedenken. Met twee paar ogen kom je een stuk sneller op het antwoord.

Zoek al je decoratie uit

Als je voorheen al veel decoratie hebt neergezet, is het goed om dit eens grondig uit te zoeken. Van alle kaarsen tot de fotolijstjes en van de lampjes tot de onderzetters. Passen deze items nog wel bij het huis waar jij in wil wonen? Zo niet, hou ze dan ook niet. Kijk of je er iemand anders blij mee kan maken of zet het op Marktplaats. Als je een decoratiestuk laat staan waar je niet tevreden mee bent, wordt het alleen maar een doorn in het oog. 

Start een DIY projectje

Stel je hebt een superleuk kastje, maar je vindt de kleur niet mooi. Dan kun je deze gemakkelijk met een DIY wel in jouw interieur laten passen. En zo zijn er nog een hele hoop andere projectjes die je op je kunt nemen om je huis op te fleuren. Je kunt bijvoorbeeld een muur schilderen, kleine kunstwerkjes maken om aan de muur te hangen of een eigen beeldhouwwerkje maken. Door zelf je decoratie te DIY'en, krijgt je woning een erg persoonlijke touch. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Betrek hier ook vooral je partner, huisgenoten of eventuele kinderen bij! Op Pinterest is er een hoop leuke inspiratie te vinden, wordt dus lekker creatief.

Ga eens wat rondschuiven met meubels

De indeling van je meubels kan ook een stoorzender zijn als je niet tevreden bent met je inrichting. Je kunt bijvoorbeeld een kastje in een andere hoek zetten, je tafel een kwartslag draaien of je bed tegen een andere muur zetten. Een goede manier om te zien hoe je je meubels zou moeten neerzetten, is door te kijken naar Feng Shui inrichting. Een goede tip voor je slaapkamer is bijvoorbeeld om je bed in een positie te zetten waardoor je altijd je deur kunt zien. En als je een tweepersoonsbed deelt met je partner, is het goed om aan beide kanten hetzelfde nachtkastje te plaatsen. Hiermee creëer je balans in de slaapkamer.

Gebruik meer persoonlijke items als decoratie

Als je het idee hebt dat je huis wat van jouw persoonlijkheid mist, kun je gaan decoreren met persoonlijke items. Denk aan foto's, souvenirtjes van je reizen of spulletjes die mensen echt aan jou doen denken. Je kunt ook decoratie aanschaffen die te maken heeft met wie jij bent als persoon. Hang bijvoorbeeld een boekenplankje op en plaats hierop een aantal boeken over jouw favoriete onderwerp of hobby. Je kunt een ingelijste poster ophangen van je favoriete film of artiest. En als je groene vingers hebt is het natuurlijk ook ontzettend leuk om veel plantjes te hebben!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top