Lifestyle

Met deze gouden tips raak jij zo al je overtollige spullen kwijt

Met deze gouden tips raak jij zo al je overtollige spullen kwijt

We leven in een wereld, waarin we continu nieuwe spullen kopen. Het gaat tegenwoordig zo makkelijk met de webshops en snelle bezorgopties. Heb jij ook te veel spullen, waar je dagelijks over struikelt? Spullen opruimen is niet altijd makkelijk. Er kleven vaak ook herinneringen aan natuurlijk. Hopelijk raak je dankzij deze tips veel spullen kwijt en krijg je een meer opgeruimd huis!

Begin met een zichtbare plek

Misschien heb je geen flauw idee, waar je moet beginnen met opruimen. Begin dan met een zichtbare plek in het huis, zoals de woonkamer of keuken. Hier vertoef je niet alleen zelf het meeste van de tijd, maar komen ook al je gasten. Een zichtbare plek in huis ruim je daarom het liefst zo snel mogelijk op.

Stel jezelf kritische vragen over spullen

Als je veel spullen wil kwijtraken, moet je jezelf eerst kritische vragen stellen over de spullen. Spullen opruimen kost sowieso tijd. Ruim vervolgens al je spullen kast voor kast op. Elke keer als je iets in je handen hebt, stel je jezelf een aantal vragen. Wil ik het ding houden? Is het nog niet kapot? Is het überhaupt van mij? Word ik blij van het voorwerp? En gebruik ik het dagelijks? Je hoeft heus niet elk voorwerp dagelijks te gebruiken, maar wees wel kritisch naar jezelf. Je mag best één Starbucks-bekertje bewaren, maar wat moet je met vijf kartonnen koffiebekertjes?

Opruimhack: 20-20 regel

Een heel handige opruimhack tijdens het opruimen van je spullen is de 20-20 regel. Wacht, de wát? Dit geeft minimaliseercoach Annelies Mentink als tip, wanneer we onze spullen opruimen. Eigenlijk is de 20-20 regel meer een vraag aan jezelf. Kost het voorwerp in je handen minder dan 20 euro en kun je het binnen 20 minuten opnieuw kopen of lenen van iemand? Dan heb je het ding in principe niet nodig, dus weg ermee!

Heilige Drievuldigheid van opruimen

Wees trouwens gewaarschuwd en werk je niet helemaal uit de naad. Houd je tijdens het opruimen van je spullen aan de zogenoemde ‘Heilige Drievuldigheid van het opruimen’. Dit is blijkbaar een veelgebruikte opruimmethode. Hm oké, wat houdt het in? Allereerst moet je je zone afbakenen, dus zoals eerder gezegd: ruim je spullen kast voor kast op. Vervolgens kun je de tijd afbakenen, door bijvoorbeeld na twee à drie uur te stoppen. Geef dan tot slot tijdens het opruimen van je spullen alles een vaste plek in huis. Of nou ja, alle spullen die je dus wilt houden.

Spullen wegdoen? Verkoop het!

Zodra je lekker bezig bent met het opruimen van spullen, wil je ook spullen wegdoen. Wat doen we met alle spullen, die we niet willen houden? Je kunt het weggooien, maar dat is natuurlijk totaal niet milieuvriendelijk. Denk liever duurzaam en verkoop je spullen door via Marktplaats of Vinted. Of breng spullen naar de kringloopwinkel. Andere mensen zijn vast dolblij met jouw te grote jurk of oude Nintendo DS, dat helemaal onder het stof lag. En jij hebt weer een fijn, opgeruimd huis.

Bron: RTL Nieuws
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top