Lifestyle

How to: zo vind je pareltjes in de kringloopwinkel

How to: zo vind je pareltjes in de kringloopwinkel

De een vindt kringlopen heerlijk terwijl de ander al rilt bij de gedachte eraan: al. die. spullen... Echter is een bezoekje brengen aan de kringloop helemaal geen gek idee - en al helemaal niet als je toch wat probeert te bezuinigen. Maar hoe vind je nou de echte hidden treasures? Oftewel, hoe ga je te werk in de kringloopwinkel? 

Wij hebben een handige aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Doe research naar winkels

Research doen voordat je serieus gaat kringlopen is heel belangrijk. Naar welke winkels ga je? Wat voor soort kringloopwinkel is het? Is het een grote winkel? Of juist een hele kleine? Als je echt op zoek bent naar pareltjes in de kringloopwinkel is het handig om te weten waar je het gaat zoeken. Google Reviews zijn je beste vriend en als een winkel je online al niet bevalt, dan kun je die mooi overslaan.

2. Plannen!

Je gaat niet even naar de kringloop voor 10 minuten. Zeker niet als je op zoek bent naar echte knallers. Het is dus slim om echt even de tijd te nemen voor je bezoek. Ga bijvoorbeeld op een vrije dag en kies twee of drie winkels uit. Daarnaast is het ook slim om een lijstje te maken met dingen die je eventueel wel in huis zou willen halen.

3. Check de hele winkel

Al ben je die dag alleen maar op zoek naar mooie schilderijen, misschien kom je op een ander punt in de winkel wel een hele leuke bijzettafel tegen die je eigenlijk óók niet kan laten staan. Check dus altijd de hele winkel en niet alleen de oppervlakken. In de kringloopwinkel zijn de mooiste spullen vaak het beste verstopt.

4. Kijk door alle troep heen

Voor degenen die al vaker naar de kringloop zijn geweest en de moed zelfs al een beetje hebben opgegeven: kijk door de troep heen. We know, de kringloop barst van de troep en vaak vind helemaal je niet wat je wil omdat troep de overhand lijkt te hebben. Maar like we said: de mooiste pareltjes zitten vaak het beste verstopt. Probeer je er dus overheen te zetten en ga lekker graaien. ;)

5. Pas wat je passen kan

Ben je van plan kleding te kopen bij de kringloopwinkel, dan is het sowieso slim om makkelijke kleren aan te doen tijdens het shoppen. Waarom? Je denkt het misschien niet, maar je zult je potentiële nieuwe kleding toch echt moeten gaan passen. Kleding mag je vaak niet meer omruilen en merk je thuis dat het niet past, dan is dat natuurlijk zonde van je geld. Check je kledingstukken daarnaast ook goed op beschadigingen en vlekjes.

6. Niet denken, maar kopen

Heb je dan eindelijk een pareltje gevonden, dan is het natuurlijk zonde als je ‘m niet direct meeneemt. Bij een kringloop heb je vaak niet meerdere varianten van een item, dus als je ‘m niet direct koopt, kan het maar zo zijn dat ‘ie binnen 5 minuten weg is. En dat wil je al helemaal niet. Wil je de winkel nog ff verder doorlopen, leg kleine items dan in je winkelmandje en zet grotere spullen alvast bij de kassa. Easy.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top