Oogmake-up

Twiggy eyes: dit is hoe je deze 60s make-up look creëert

Twiggy eyes: dit is hoe je deze 60s make-up look creëert

Grote ogen, extravagante eyeliner, opmerkelijke oogschaduw en opvallende lower lashes: dit zijn de ingrediënten waarmee jij je ogen kunt omtoveren tot twiggy eyes. Deze 60s look maakt haar comeback op TikTok en bezorgt ons een gevoel van nostalgie. Houd je ervan om met make-up te experimenteren? Dan is dit dé look die je moet uitproberen. Pak die eyeliner kwast maar alvast! 

Stap 1

Gebruik een fluffy blush en breng een pastelkleurige oogschaduw aan op je ooglid. Meng de oogschaduw een klein beetje in je crease. Dit is je arcadeboog, oftewel de huidplooi boven je ooglid. Pas op: meng het niet al te veel. De focus ligt bij deze look op je ooglid en niet op je crease!

Stap 2

Trek een lijn in een boogvorm met een een dikke, zwarte eyeliner. Doe dit net boven je crease. De lijn mag iets dikker zijn dan een normale lijn die je op je ooglid zou aanbrengen. Stop net onder het uiteinde van je wenkbrauw.

Stap 3 

De classic cat eye is hier! Breng een super dikke lijn aan. Maak het uiteinde dunner: je wing hoort een beetje ‘gevleugeld’ te zijn.

Stap 4

Pak een wit oogpotlood en breng het aan op je waterline. Dit is de binnenrand tussen je onderste wimpers en je oog. Zorg ervoor dat de witte kleur alléén op je waterline blijft.

Stap 5

Pak een stevige, platte brush en dep het in zwarte oogschaduw. Trek een lijn onder je waterline. Deze lijn hoort niet te dik, maar ook weer niet te dun te zijn!

Stap 6 

Het is tijd voor de opvallende lower lashes! Gebruik een zwarte eyeliner om een paar wimpers te ‘tekenen’. Dit kunnen zowel verticale, rechte lijnen zijn als schuine lijnen. Sommige make-up artists gaan voor dikke, getekende lower lashes, en sommigen kiezen dunnere. Het is maar net wat je voorkeur is!

Stap 7 

Mascara, mascara, mascara! Breng een laag mascara aan op je bovenste en onderste wimpers. Het is belangrijk dat je een zwarte mascara gebruikt.

Stap 8

The fake lashes are here: zet wimperlijm op de lashes. Gebruik een pincet of je eigen vingers om de lashes aan te brengen. Plaats de nepwimpers nét boven je eigen wimper. Hoe je nepwimpers aanbrengt lees je hier.

Tip: Ga voor lange, gekrulde nepwimpers voor de ideale 60’s look! This will make your eyes pop.

Stap 9

Ta-da! Je look is af. Om je look compleet te maken kun je voor een mooie, roze blush en lippenstift gaan.

@luisasporkenbach forever an iconic look #makeup #twiggy #60s #makeuptutorial #beautytok #fyp ♬ Upside Down - Original CHIC Mix - Diana Ross

Met deze producten maak jij je look compleet:

Epic Ink Liner €8,58

NYX eyeliner

Star Wedding Artistry Palette €62,39

Oogschaduw

Eye Got This €12,-

Eye Got This

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top