Haarverzorging

Kerstkapsels: 6 x mooie kapsels waarmee jij de show steelt

Kerstkapsels: 6 x mooie kapsels waarmee jij de show steelt

In december lijkt de tijd altijd vliegensvlug te gaan. Voor je het weet zit je weer aan het kerstdiner met je (schoon)familie. Tijd om alvast voorbereidingen te treffen voor je kerst look! Niet alleen je kleding, maar ook je haar moet er tiptop in orde uitzien. Loop je even vast op je feestelijke kapsel? Hopelijk vind je hier inspiratie voor mooie kerstkapsels.

Mooie kerstkapsels #1 - Half opgestoken krullend haar

Als je van jezelf een mooie krullenbos hebt, dan heb je geluk. Voor een mooi kerstkapsel heb je niet veel nodig. Maak allereerst een staart aan de achterkant, maar laat de voorste plukken los. Vlecht nu aan beide kanten je plukken in en knoop ze daarna aan elkaar vast. Til vervolgens de twee vlechten over je hoofd naar achteren. Draai de twee vlechten één keer en gebruik het nu als een soort ‘haarelastiek’ voor je resterende haar. Je haalt namelijk de paardenstaart twee keer door je vlechten heen. Maak je kerstkapsel tot slot af met mooie haarspelden.

Mooie kerstkapsels #2 - Half opgestoken lang haar

Mensen met lang, steil haar hebben ook de mooie kerstkapsels voor het oprapen. Met jouw haar kan je zo’n beetje alles doen. Al is een half opgestoken kapsel vaak wel het mooist voor de feestdagen. Maak in dit geval eerst een kleine, losse staart in je haar. Haal daarna het staartje door het gat, waardoor de twee plukken gedraaid zitten. Pak nu weer twee plukken haar bij elkaar en maak hier een staartje van. Ook deze haal je weer door het gat en trek je iets aan. Maak het eventueel vast met een bobby pin. Gebruik tot slot een mooie haarspeld voor de finishing touch.

haarspeld kerstkapsel
HARTJES PAREL HAARSPELDJE bij Boohoo

Mooie kerstkapsels #3 - Classy opgestoken haar in knot

De lage knot is één van de trendy kapsels van 2022 en past ook goed in dit lijstje met mooie kerstkapsels. Het is een makkelijk kapsel, maar staat wel meteen classy. Maak allereerst je haar vast, maar laat twee plukken aan de voorkant loshangen. Haal je haar zo’n drie keer door het elastiekje en maak bij de derde keer een kleine knot. Maak van het resterende haar een vlechtje en draai dit om je knot heen. Maak het goed vast met bijvoorbeeld een bobby pin. Daarna neem je de helft van je voorste haarpluk en splits je dit in tweeën. Draai de kleine haarplukjes even om elkaar heen en daarna om de knot. Doe dit vervolgens met bijna alle losse haarplukken. Laat wel twee kleine plukjes loshangen voor een speelse look.

Mooie kerstkapsels #4 - Opgestoken natuurlijk haar met haarsieraden

Een mooi, natuurlijk kapsel draag je vaak opgestoken. Pak tijdens de kerst wel even uit en gebruik mooie haarsieraden als finishing touch. Om tot zo’n kapsel te komen, maak je eerst een scheiding in je haar. Zet de achterkant vast in een staart en maak daarna nog een scheiding aan de voorkant. Zo kun je twee kleine vlechtjes maken aan de voorkant. Gebruik daarna wat gel om je haar mooi strak te krijgen. Borstel het ook nog wat na voor een extra smooth kapsel. Gebruik de gel vervolgens ook voor de rest van je losse plukken haar aan de voorkant. Haal deze naar achteren en zit het vast ergens achter je oor. Breng daarna de twee vlechtjes achter je oor en zet deze ook vast met een bobby pin. Versier je kerstkapsel nu met leuke haarsieraden, zoals deze ringkralen van Etsy.

Mooie kerstkapsels #5 - Nonchalante vlecht

Mooie kerstkapsels hoeven echt niet ingewikkeld te zijn. Misschien vier je wel één van de kerstdagen thuis met je gezin. In dat geval kun je ook voor een nonchalante vlecht gaan. Dan zit je haar in ieder geval uit de weg tijdens het kerstdiner. Maak eerst een klein staartje vast en til hier vervolgens twee plukken overheen. Maak de plukjes vast met kleine, onzichtbare elastiekjes. Doe telkens hetzelfde totdat je hele haar vast zit en eindig je vlecht met een leuke scrunchie.

Mooie kerstkapsels #6 - Classy opgestoken haar met haarsieraad

Tot slot nog een classy opgestoken kerstkapsel voor mensen met kroeshaar. Vlecht eerst twee plukken aan de voorkant losjes in. Haal de twee vlechtjes daarna naar achteren en zorg dat de twists als een lijn over je hoofd gaan. Maak de twee vlechtjes goed vast met bobby pins. Plaats daarna een mooi haarsieraad in je kerstkapsel om het af te maken.

haarsieraad kerstkapsel
Haarsieraad / Haar sieraad / Haarversiering / bruidsmeisje haarketting haarband lang zilverkleurig sieraad 50 cm bij Bol.com

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top