Gezichtsverzorging

Wat houdt de 'dry cleansing' skincare hack in?

Wat houdt de 'dry cleansing' skincare hack in?

Skincare hacks komen en gaan. De ene hack is een daverend succes en werkt voor iedereen, de andere hack is eigenlijk een flop. Ook op het gebied van je gezicht reinigen zijn er veel hacks. Hoewel dit als een simpele stap in je skincare routine klinkt, zijn er op dit gebied ook hacks. Zo ook de ‘dry cleansing’ hack. Wat is dry cleansing en wat doet het voor je huid? Dat leggen we voor je uit.

Wat is dry cleansing?

Dry cleansing oftwerl droog reinigen is eigenlijk wat de naam al doet verklappen. Je reinigt je gezicht zonder water met je facewash. Dat betekent dat je de facewash aanbrengt op een droge huid en met droge handen je gezicht wast. Dit klinkt erg onnatuurlijk, omdat je bij reinigen vaak water gebruikt. Toch zweren veel mensen bij deze skincare hack.

Waarom is dry cleansing goed?

Nu vraag je je misschien af: waarom zou ik mijn huid dry cleansen? Dry cleansing is als een vlek behandelen op een blouse voor je hem daadwerkelijk wast. Wanneer je van een vette huid, make-up, vuil en andere ongewenste viezigheden af wil, is dry cleansing dé oplossing. Je huid krijgt namelijk sneller alle nodige bestanddelen uit de facewash dan wanneer je gezicht vochtig is.

Risico’s van dry cleansing

Voordat je fanatiek begint met dry cleansen, houd dan een aantal zaken goed in je achterhoofd. Het is bij dry cleansing voor je gezicht erg belangrijk dat je de juiste cleanser gebruikt. Doe je dit niet, dan raakt je huid misschien geïrriteerd. Water zorgt er namelijk wel voor dat cleansers met bijvoorbeeld alcohol en parfum erin je huid niet laten prikken of rood laten worden. Het is daarom dus belangrijk om een milde cleanser te gebruiken.

Ook producten met salicylic acid and glycolic acid zorgen ervoor dat de huid sneller uitdroogt als je deze producten zonder water gebruikt. Ook producten die bedoeld zijn tegen acne, zoals producten met benzoylperoxide, drogen de huid uit.

Hoe moet je dry cleansen?

In een paar simpele stappen voeg jij de dry cleansing hack toe aan jouw skincare routine. Kies als eerst de juiste facewash. Kies bijvoorbeeld een facewash met aloë vera of hyaluronzuur. Een cleanser op basis van een olie of crème is het beste. Masseer vervolgens de facewash met droge handen op je droge gezicht. Maak je handen daarna nat met lauwwarm water en masseer je gezicht nog na met de facewash nog op je gezicht. Was daarna de overtollige facewash van je gezicht. Dep daarna je gezicht droop met een schone handdoek of washandje.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top