Gezichtsverzorging

6 Huidverzorging fouten die je liever voorkomt

6 Huidverzorging fouten die je liever voorkomt

Een goede huidverzorging is key, daar kan geen foundation, highlighter of bronzer tegenop. Maar een goede skincare routine is veel meer dan de combinatie van producten. Je denkt misschien dat je goed bezig bent, maar dit zijn de fouten die je maakt (en dankzij ons straks niet meer). 


Je maakt je make-up tools niet goed schoon

Houd je kwasten schoon door ze één keer in de week te wassen met een natuurlijke en milde gezichtsreinigingsgel. Zorg ervoor dat de kwasten in een afgesloten ruimte opbergt en vooral niet open en bloot in de badkamer laat staan of liggen terwijl je je tegels aan het schrobben bent. Je wilt niet dat chemicaliën in je producten of kwasten gaan zitten, die vervolgens weer in aanraking komen met je gezicht. Maak je wimperkruller en make-uptasje één keer in de maand schoon en vervang de borstel van je Clarisonic of Clinique Sonic System één keer in de drie maanden.

Je bewaart je producten niet op de juiste manier

Bescherm je producten tegen zonlicht en hoge temperaturen. Het beste is om je producten in donkere en droge ruimtes te bewaren. Een goede maatstaaf voor de houdbaarheid van producten is, ondanks wat er op het product staat, drie maanden. Vooral producten met natuurlijke ingrediënten zijn vaak korter houdbaar. Zo voorkom je dat je producten die over de datum zijn op je gezicht blijft smeren. Tip: schrijf de einddatum met watervaste stif op de onderkant. 

Je wast eerst je gezicht en dan je haren

Als je je gezicht reinigt tijdens het douche, zorg dan dat je dit doet na het wassen van je haren. De stoom van de douche opent je poriën, wat goed is voor het reinigen, maar dit heeft geen zin als ze weer verstopt raken door de shampoo en conditioner die langs je gezicht lopen. Eerst de haren wassen, dan het gezicht reinigen!

Je ontwijkt olie bevattende producten

Olie bevattende producten worden vaak verkeerd begrepen. Er bestaat een angst voor olie bevattende producten omdat ze acne zouden veroorzaken. Dat kan, maar goede oliën zoals jojoba en squalane zijn juist goede ingrediënten in je huidsverzorging omdat het de olie- en talgproductie normaliseert. Dus laat je niet zo snel afschrikken.

Je gebruikt producten op de verkeerde manier

Waarschijnlijk denk je er niet eens bij na als je je vinger voor de zoveelste keer in een potje lippenbalsem of eyeshadow cream stopt, maar dit is eigenlijk een heel slechte gewoonte. Het is een broedplaats voor bacteriën. Gebruik kwasten of andere tools om het product mee aan te brengen. Wanneer je hebt geïnvesteerd in goede producten, wil je ook dat ze even meegaan en goedblijven. 


Exfoliëren kan ook zonder te scrubben

Exfoliëren is niet alleen mogelijk met producten bestaande uit een korrelachtige substantie, zoals scrubs. Er zijn ook andere (natuurlijke, milde) producten die hetzelfde kunnen doen, zoals bijvoorbeeld fruitzuren. Ook deze helpen bij het regenereren van nieuwe huidcellen, maar op een veel vriendelijkere manier.  Hierbij is geen sprake van wrijven, trekken of scrubben, wat de huid kan beschadigen of verouderen.

Spring-cleaning skincare fouten om te voorkomen

Beeld: Getty
Deel dit artikel
Back to top