Nagellak

Last van gele teennagels? Zo kom je ervan af

Last van gele teennagels? Zo kom je ervan af

Als je graag nagellak draagt, zie je jouw natuurlijke nagels waarschijnlijk niet vaak. Dus wanneer jij je pedicure verwijdert en geconfronteerd wordt met gele nagels, is dat best even schrikken. Dit is hoe je afkomt van gele nagels.

Draag niet te vaak nagellak

Gele nagels kunnen door veel dingen veroorzaakt worden, ook een onschuldig nagellakje. Hierom is het verstandig om je nagels niet altijd gelakt te hebben. Sommige nagellakjes bevatten ingrediënten die de nagel verzwakken. Het gevolg hiervan is dat de nagels verkleuren en makkelijker breken. Keratine of biotine supplementen gebruiken kan hierbij helpen. Dit hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen nagellak meer kan dragen. Wat je beter wel kunt doen is je nagels regelmatig een pauze geven door ze niet te lakken.

Daarnaast kunnen sommige nagellakjes je nagels verkleuren. Dit kan komen doordat de nagellak die je gebruikt erg gepigmenteerd is. Een goede base coat gebruiken kan helpen om dit probleem te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld de Strong Start Base Coat van Essie.

Eet gezond

Gele nagels kunnen een gevolg zijn van onderliggende gezondheidsproblemen, voornamelijk diabetes. In dit geval is het overduidelijk dat je ten eerste de hulp van een medische professional moet zoeken. Daarnaast is het aanpassen van je dieet verstandig. Het eten van minder koolhydraten en meer gezonde vetten, groente en proteïne kan hierbij helpen.

Doe voorzichtig met je nagels

Gele nagels kunnen ook veroorzaakt worden door schade aan de nagels. Deze schade kun je oplopen door het dragen van schoenen die te strak zitten, door je teen te stoten of door er iets op te laten vallen. De enige manier om dit te voorkomen is door wat voorzichtiger om te gaan met je voeten. Ongelukjes kunnen altijd gebeuren, maar je kan altijd investeren in schoenen die perfect passen. Zodat je voeten niet hoeven te lijden in pijnlijke, strakke hakken.

Bezoek de huisarts

Tot slot zijn er verschillende medische oorzaken voor gele nagels. Als je twijfelt over de oorzaak van je gele nagels, bezoek dan een dokter die je hiermee kan helpen. De gele verkleuring zou namelijk een gevolg kunnen zijn van een infectie. Deze infecties gaan niet altijd zomaar weg, en moeten dus behandeld worden. Wacht hier vooral niet te lang mee. Hoe langer je rondloopt met een infectie, hoe moeilijker het namelijk wordt om deze te behandelen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top