Health

Deze 6 ‘gezonde’ producten zijn eigenlijk erg ongezond

Deze 6 ‘gezonde’ producten zijn eigenlijk erg ongezond

Jij denkt misschien supergezond bezig te zijn met alle producten die je eet.  Maar helaas bestaan er producten waarvan we denken dat ze gezond zijn, terwijl ze eigenlijk ongezond zijn. Producten die veel calorieën, suiker en vet bevatten. Wij verzamelden zes ‘gezonde’ producten die eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn.

Luxe broodjes

Pistoletjes, Italiaanse bollen en andere luxe broodjes bevatten minder vezels, vitamines en mineralen dan een normale volkoren boterham. Ook de bruine broodjes. 

Cruesli

Cruesli wordt aangeprezen als een volkoren graanproduct. Maar die volkoren granen worden geplakt met flinke hoeveelheden siropen en suikers. Dat vertelt de fabrikant er even niet bij. Of nu ja, kijk maar bij de ingrediëntenlijst. Al die suikers zorgen ervoor dat je kort na het ontbijt een dip krijgt.

Groentechips

Jij denkt ubergezond bezig te zijn door je chips te vervangen door groentechips. Laat die groentechips dan ook maar zitten, want  gefrituurde chips, blijfven gewoon gefrituurde chips. In groentechips zit voor het grootste gedeelte aardappel en of je nou biet of aardappel frituurt, het aantal calorieën is vrijwel gelijk. En vet is het hoe dan ook. Maak dan je groentechips liever zelf: snijdt groente en bak ze in de oven i.p.v. de frituurpan.

Kant en klare smoothies

Een zelfgemaakte smoothie is gezond, een kant-en-klare smoothie uit de supermarkt niet echt. Of je moet goed de verpakking bestuderen als je toch voor de kant-en-klare optie wilt gaan. Fruit is de basis maar in de kant-en-klare- smoothies wordt daar nog van alles aan toegevoegd, zoals volvette zuivel, havermout en suiker. 

Mueslirepen

Ook hier geldt dat bij de meeste mueslirepen de gedroogde noten en het gedroogde fruit wordt 'gebonden' door middel van suiker. Zie je 'glucosestroop' staan als een van de eerste ingrediënten? Ga dan liever op zoek naar een reep waarbij er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld rietsuiker. 

Noten

Noten zijn in principe heel gezond maar bevatten ook veel goede vetten waardoor ze heel calorierijk zijn. Een klein handje noten van 25 gram bevat al snel 200 kilocalorieën.  

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top