Beauty

Zo maak jij jouw lichaam zelf thuis spring proof

Zo maak jij jouw lichaam zelf thuis spring proof

Er is niets mis met het lichaam zoals deze is maar in het voorjaar zijn er veel vrouwen die zich fysiek even voorbereiden op het nieuwe seizoen. Grondig ontharen, je huid extra goed verzorgen, je voeten onder handen nemen én je nagels voorzien van een fris lakje horen daar onder andere bij.

Heb je geen zin of tijd om naar de spa te gaan of neem je nu liever nog even geen enkel risico? Dan kun je het beste zelf thuis aan de slag gaan om een spring proof body te krijgen. Zo erg is dat eigenlijk helemaal niet. Zie het als een moment dat jij gebruikt om jezelf even goed in de watten te leggen en je lichaam wat extra liefde te geven.

Maar hoe ga je te werk? Wij hebben een stappenplan voor jou met behulp van een aantal fijne producten die gewoon bij Trekpleister, jouw drogist in de buurt te verkrijgen zijn. Hiermee zorg je ervoor dat je extra zelfverzekerd de deur uit kan lopen dit voorjaar. Heb je extra advies of tips en tricks nodig? Daarvoor kun je natuurlijk ook altijd bij één van de medewerkers van Trekpleister terecht. 

1. Zachte en verzorgde benen

De kans is groot dat jouw benen de buitenlucht de afgelopen maanden niet hebben gezien en door het koude weer voorzien zijn van een droge huid. Tijd om hier verandering in aan te brengen. Allereerst is het goed om de benen te ontharen, bijvoorbeeld met een ontharingscreme (geschikt voor de gevoelige huid, wel zo fijn) of met een scheermesje en scheerschuim. Na het douchen of badderen, verwen je de huid met een verzorgende bodylotion en dan het liefst eentje die de huid wat bruiner maakt zoals deze van Trekpleister. Een vakantie naar een warme bestemming of een bezoekje aan de zonnebank waren immers de afgelopen maanden ook niet (echt) mogelijk. Zo'n bodylotion met bruinende werking is ideaal voor de eerste dag dat je met een rokje of jurkje aan naar buiten gaat!

2. Geef extra liefde aan je armen

Dit is een stap die veel mensen vergeten en dat is zonde, want ook jouw armen zijn je visitekaartje. Geef ze een goede scrubbeurt met bijvoorbeeld dit heerlijk ruikende product van Dove. Het verwijderen van de dode huidcellen van je armen én benen is overigens ook een must voordat je met zelfbruiningsproducten in de weer gaat. Door eerst te scrubben, krijg je namelijk een egaler resultaat. Ben je onzeker over een slapper wordende huid op je bovenarmen? Dan is deze verstevigende bodylotion van Nivea met Q10 perfect voor jou. 

3. Maak je voeten spring proof

Een mini pedicure doe jij gewoon lekker zelf thuis en wel zo. Zet een warme bak water klaar waarin je voeten passen en doe daarin een Kneipp Voetbadbruistablet. Laat je voetjes lekker weken zodat de huid zacht wordt en je helemaal ontspannen bent. Haal je voeten uit het badje en droog ze goed af. Zeker als je niet zo heel veel eelt hebt, kun je gebruik maken van de eeltcreme van Kneipp. Deze maakt eventuele gebarsten huid zacht en soepel en beschermt ook nog eens tegen voetschimmel. Ideaal! De finishing touch voor mooi verzorgde voeten is natuurlijk een lakje. Qua kleur gaan wij het liefste voor rood omdat het chic en sexy tegelijk is en deze rode nagellak van Rimmel vinden wij de perfecte tint: niet te donker en niet te licht. Met een topcoat blijft de nagellak goed zitten. 

4. Vergeet de nagels op je vingers niet

Zoals we hierboven al zeiden is rood eigenlijk onze favoriete kleur om op onze nagels te dragen en dat geldt ook voor die op je vingers. Wil je experimenteren met andere kleuren? Dan zijn pastels natuurlijk perfect in het voorjaar. Zorg ervoor dat alle nagels dezelfde lengte hebben en breng een basecoat aan. Lak je nagels vervolgens een of twee keer met de kleur van jouw keuze en eindig met een topcoat, bijvoorbeeld deze van Rimmel met geleffect, om ervoor te zorgen dat de lak goed blijft zitten.

5. Energie boost

De lente staat symbool voor een verfrissing en het is fijn als jij dan ook lekker in je vel zit. Heb je het idee dat je energie tekort komt? Dan wordt het hoog tijd hier wat aan te doen. Naast kritisch onder de loep te nemen wat jou moe maakt - slaap je bijvoorbeeld te weinig of heb je veel stress - en hier wat aan te doen, kun je ook altijd hulp gebruiken van extra vitamines en mineralen voor meer energie. Met deze multivitaminen van Trekpleister krijg je in een keer een gezonde dosis energie. 

Naast de bovenstaande producten van Trekpleister die we aanbevelen, heeft deze buurtdrogist natuurlijk nog meer fijne producten om jezelf te verzorgen. Neem dus vooral even hier een kijkje!

Beeld: Photo by Anthony Tran on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top