Beauty

Monochrome make-up: wordt dit de trend van herfst 2022?

Monochrome make-up: wordt dit de trend van herfst 2022?

Als het aan de make-upartiesten en beautymerken ligt gaan we dit najaar voor simpele glam. Waarschijnlijk wordt monochrome make-up namelijk één van de make-uptrends in het najaar 2022. Dankzij het soft glam-gehalte past deze trend wel heel goed bij de frissere herfstdagen, waarbij je het liefst in een comfy sweater over straat loopt.

Monochrome make-up trend 2022

Ja, grote kans dat we deze herfst met monochrome make-up looks rondlopen. Niet alleen wordt de trend veel bekeken op TikTok. Ook beautymerken Chanel en Glossier komen met make-upsetjes die passen bij de monochrome make-up look. Dat zou betekenen dat we in de herfst van 2022 voor simpel gaan. ‘Monochroom’ betekent namelijk letterlijk ‘eenkleurig’ en het gaat inderdaad om een wat eenkleurige make-up look. Al is het bij monochrome make-up niet per se één kleur. Het kunnen ook meerdere kleurtinten zijn. Vervolgens wordt deze kleur(tint) over het gehele gezicht aangebracht, dus zowel op je ogen als op de wangen en lippen. Dit zorgt voor een zachte, natuurlijke, maar toch zeer aesthetic make-up look. Soft glam noemen we dat!

Zo breng je monochrome make-up aan

Wanneer je gaat voor een monochrome make-up look, kun je voor verschillende kleuren gaan. Je kunt natuurlijk voor de meer neutrale kleuren gaan, die wel heel goed passen bij de herfst: bordeaux rood, bruin en beige. Zorg daarbij dus dat je altijd in dezelfde kleur(tint) blijft bij alle make-up die je aanbrengt.

Voel je je ondanks het gure weer toch meer een summer lady? Ga dan voor een wat vrolijkere monochrome make-up look en kies voor de kleuren roze, perzik en apricot, zoals in onderstaande TikTok:

@stxph.h #ad love a multi-stick that I can use for everything! Using @ZARA color stick for a super easy, barely-there, monochromatic look 💕 #sponsored #fypシ #rosymakeup #barelytheremakeup #grwmmakeup ♬ EARN YA - Xavier White
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top