Haarverzorging

Je gebruikt droogschampoo waarschijnlijk verkeerd: dit is hoe het wel moet

Je gebruikt droogschampoo waarschijnlijk verkeerd: dit is hoe het wel moet

Droogshampoo, het kan een echte lifesaver zijn als je geen tijd hebt om je haar te wassen. Maar gebruik jij je droogshampoo wel op de manier waarop het bedoeld is? Dit is hoe jij het product misschien verkeerd gebruikt en hoe het wel moet.

Je gebruikt niet het juiste product

Droogshampoos worden tegenwoordig verkocht in verschillende soorten. Zo heb je droogshampoo in sprayvorm, maar ook in poedervorm of zelfs mousse. Niet elke variant werkt even goed op ieder haartype. Fijn haar profiteert bijvoorbeeld het meest van een spray zoals deze van Kérastase. Een poeder is daarentegen geschikter voor iemand met dikker haar. Daarnaast zijn er ook speciale droogshampoos op de markt voor donker haar, zodat je geen last meer hebt van die ongewenste witte waas.

Je gebruikt te veel product

Wanneer je haar erg vettig is, kun je de neiging hebben om je hele hoofd vol te sprayen met droogshampoo. Logisch, maar op deze manier werkt het product niet zoals jij dat zou willen. Als je te veel product gebruikt bouwt het op in je haar en krijgt het een stugge en viezige structuur. Het is beter om alleen te sprayen op de plekken waar je haar het meest vettig is. Bouw vervolgens de hoeveelheid product op en spray in een vloeiende beweging in plaats van op één plek.

Je sprayt het niet direct op de hoofdhuid

De vettigheid die je wil bestrijden voel je op je haar, maar dit ontstaat op je hoofdhuid. Door de droogshampoo direct op je haar te sprayen los je het probleem dus helaas niet op. Wanneer je dit doet veroorzaak je die vervelende witte waas op je haar. Maak daarom scheidingen in je haar en spray op de hoofdhuid. Je zult merken dat die witte waas dan een stuk minder aanwezig is. En mocht er toch ergens een lichte waas ontstaan, dan kun je die gemakkelijk wegwerken met je vingers of een borstel

Je laat het niet intrekken

Droogshampoo is een product dat je gebruikt als je haast hebt. Toch is het beter om niet te snel te willen werken wanneer je dit product aanbrengt in je haar. Laat de droogshampoo nadat je het hebt aangebracht even intrekken zodat het de kans krijgt om de olie op te nemen. Hierna kun je het product inwerken met je vingers. Ook is het aan te raden om je föhn er nog even bij te pakken om ervoor te zorgen dat er geen restjes product meer te zien zijn.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top