Beauty

Freaky: deze beautyproducten bevatten dierlijke ingrediënten

Freaky: deze beautyproducten bevatten dierlijke ingrediënten

Vissenschubben in je lippenstift en check de ingrediënten ook maar eens van je tandpasta. Voor iedereen die een vegan levensstijl heeft kan dit een enorme teleurstelling zijn. Favoriete beautyproducten bevatten hoogstwaarschijnlijk talloze dierlijke producten. Freaky!! Wij hebben een aantal dierlijke bestanddelen op een rij gezet.

Collageen

Collageen zit voornamelijk in verzorgingsproducten en werkt hydraterend. Maar wat je waarschijnlijk (nog) niet wist is dat collageen ook wordt verwerkt tot gelatine wat in snoepjes zit. Collageen is namelijk een eiwit dat in het bindweefsel van mensen en dieren zit. Verzorgingsproducten waarin collageen zit verwerkt is meestal afkomstig van runderen. 

Keratine

Keratine lijkt wel op bijna elk haarverzorgingsproduct te staan. En wordt veelvuldig gebruikt door grote merken om reclame mee te maken. Keratine is het belangrijkste structurele eiwit dat in haren, nagels en hoorn zit. Keratine wordt door de merken dan ook aangeprezen als hét ingrediënt dat helpt bij beschadigt haar, maar niets is minder waar.

Bijenwas en honing

Bijenwas vind je in skincare voor de extreem droge huid, maar ook in lippenbalsem en zalven. Je zou denken dat dit niets te maken heeft met de diertjes zelf en dat de bijenindustrie heel vredig is. Wanneer er honig en bijenwas wordt geproduceerd is het niet ongewoon dat er bijen sterven.

Zijde

Veel mensen beseffen niet dat zijde een dierlijk product is. Dit komt voor in shampoos, conditioners, oogcrèmes en mascara’s. Vaak benoemd als silk powder of silk protein. Zijde ontstaat uit de cocon van een zijderups.

 

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top