Haarverzorging

Heb jij last van gespleten haarpunten? Zo verzorg jij ze goed

Heb jij last van gespleten haarpunten? Zo verzorg jij ze goed

Gespleten haarpunten is niet iets waar iemand op zit te wachten. We willen natuurlijk allemaal gezond en glanzend haar, maar dit komt de meeste van ons helaas niet aanwaaien. We moeten er wel wat voor doen om ons haar zoveel mogelijk te laten glanzen.

Wanneer jij last hebt van gespleten puntjes, ondanks dat jij jouw haren vaak laat knippen, dan kan het zijn dat je verzorging nog niet optimaal genoeg is. Hiervoor hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij straks kunt genieten van mooie glanzende lokken. 

Voorbereid stylen

Houd jij ervan om vaak even de stijl- of krultang erbij te pakken? Dat begrijpen wij. Je wilt natuurlijk het mooiste resultaat behalen. Wel moet je bij het stylen van je haar op twee dingen letten. Ten eerste is het erg belangrijk om altijd schone lokken te hebben. Wanneer jij jouw conditioner of andere beautyproducten niet goed hebt uitgespoeld en je hier overheen gaat met een stylingsitem, 'kookt' dit item als het ware jouw haar. Dit kan heel erg schadelijk zijn. Hierdoor is het altijd belangrijk om er goed voor te zorgen dat jouw lokken mooi schoon zijn en geen enkel product meer bevatten. Ten tweede is het gebruiken van een anti-heat protector altijd noodzakelijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IVY Hair Care (@ivyhaircare) op

Conditioner

Gespleten haarpunten gaan vaak samen met droog of dof haar. Wanneer jouw haar niet de voeding krijgt dat het zou moeten krijgen, komen de gespleten lokken vaak om de hoek kijken. Probeer daarom zo'n vier keer in de week een goede conditioner te gebruiken voor jouw manen. Deze breng je alleen aan op jouw haarpunten, niet bij de aanzet van jouw haar, en laat je ongeveer vijf minuten zitten. Daarna spoel je de conditioner goed uit. Wanneer je conditioner wel bij de aanzet van jouw lokken aanbrengt, kan dit zorgen voor vet haar.

Naast het gebruiken van een normale conditioner is het ook erg goed voor je haar om één keer per week een deepconditioner of een haarmasker te gebruiken. Deze geeft een hoop hydratatie aan jouw lokken.

Gebruik een olie of serum

Wanneer niks echt specifiek helpt, is het gebruiken van een serum of een olie een goede tijdelijke optie. Door het gebruik van één van deze twee kan jouw haar een stuk meer gaan glanzen en zullen jouw gespleten haarpunten een stuk minder opvallen. Doe de serum of olie na het douchen op handdoekdroog haar en dan voornamelijk in jouw haarpunten. Ook bij het aanbrengen van één van deze dingen kun je dit beter niet bij je aanzet indoen, ook dit zorgt voor een vettig effect. 

Fijne producten voor gespleten haarpunten

 
Beeld: Photo by Paul Siewert on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top