Lifestyle

10 tips waarmee 2022 jouw beste jaar ooit gaat worden

10 tips waarmee 2022 jouw beste jaar ooit gaat worden

Begin je elk nieuw jaar vol met hoop om uiteindelijk in december te eindigen zonder dat er veel veranderd is? Dit jaar kan echt beter worden, geloof ons. Het draait allemaal om het veranderen van jouw energie om succes te manifesteren en overvloed aan te trekken.

Pas deze tien tips toe om van 2022 écht een geweldig jaar te maken. Ja, ook in maart kun je daar nog aan beginnen. 

1. Intenties in plaats van voornemens

Goede voornemens zijn vaak veel te ambitieus en concreet waarbij we ons gauw verslagen voelen en teleurgesteld raken in onszelf. De druk ligt te hoog bij de meeste voornemens en ze kunnen beter ingeruild worden door intenties. Het verschil tussen de twee is dat bij het zetten van intenties het meer gaat om het veranderen van je mindset, in plaats van je te richten op een bepaald doel. Je haalt het risico om te falen weg omdat een intentie minder concreet is. Het is spiritueler, iets wat je wil bereiken, maar niet moet. Herinner jezelf aan een intentie door het ergens op te schrijven waar je het vaak kan lezen.

Voorbeelden van intenties:

- Ik ben van plan om meer te leven in het nu

- Ik ben van plan om vaker te relaxen

- Ik ben van plan om me te focussen op de goede dingen in het leven

2. Sta stil bij jezelf

Sta niet op met haast. Word wakker en neem vijftien minuten om je gedachtes, gevoelens en verstrooide energie los te laten. Het helpt je om minder bezorgde gedachtes te hebben en om je kalmer en gecentreerder te voelen gedurende de dag.

3. Oefen dankbaarheid

Maak elke dag een lijstje met dingen waar jij dankbaar voor bent. De kunst zit in het herkennen van de kleinere dingen in het leven. Door dit consistent te doen, train jij je hersenen om in een goede flow te raken en om minder gauw in een negatief patroon te vallen.

4. Zet je lichaam op nummer één

Niet omdat je er goed uit wil zien, maar om je lekker in je vel te voelen. Vaak last hebben van moe zijn, stress of te weinig slaap is niet de natuurlijke toestand waarin jouw lichaam zich zou moeten verkeren, ook al komt het vaak voor. Neem elke dag een moment om te luisteren naar je lichaam, en het te geven wat het nodig heeft. Bijvoorbeeld meer slaap, water, gezonder eten of beweging.

5. Zie mogelijkheden

Wacht niet op het leven om jouw te geven waar je naar verlangt. Bereid je erop voor en neem de stappen in de juiste richting. Om dingen te manifesteren is het van belang dat jij je omgeving verandert en niet hetzelfde doet als altijd.

6. Vergeef jezelf

Fouten maken is menselijk en vol met spijt blijven hangen in het verleden is zonde. Als jij jezelf vergeeft, creëer je weer energie om positieve dingen aan te trekken. Ga naar de plek in je lichaam waar jij vol met emoties zit en leg je hand erop. Laat deze gevoelens toe en laat ze wegzakken terwijl jij de liefde die jij voor jezelf hebt, bevestigt.

7. Doe vandaag iets voor je toekomstige zelf

De toekomst die jij voor ogen hebt, begint vandaag en het begint klein. Stap voor stap bouw jij het leven dat je wil. Je hoeft niet op het leven te wachten, het wacht namelijk op jou. Wat zijn de dingen die jij vandaag anders kan doen om jouw doelen te bereiken?

8. Have fun

Hoe jij je voelt, is wat je aantrekt. Daarom is het belangrijk om nu te genieten van het leven. Van lekker eten, feestjes geven, reizen... Combineer hard werken met having fun! Je leeft tenslotte maar één keer.

9. Stap buiten je comfort zone

Doe de dingen waar jij bang voor bent. Mensen die risico's durven nemen, hebben meer kans op succes. Je leven blijft hetzelfde als jij niet uit jouw comfort zone stapt. Geloof in jezelf en dream big!

10. Neem het leven niet te serieus

De meeste problemen zijn niet voor altijd. Het is zonde om je overal druk over te maken. Soms gebeuren er vervelende dingen door andere mensen, maar denk aan het feit dat iedereen zijn of haar best om wat van het leven te maken, ook al zou jij het anders aanpakken. Bekijk het leven vanuit een minder serieus perspectief.

Beeld: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top