Gezichtsverzorging

Zo hoor jij je benen te scheren

Zo hoor jij je benen te scheren

Nu het kwik het toelaat met temperaturen als 25 graden, wordt het tijd om die benen te laten zien. Jurkjes, rokjes, shorts... show off those legs! Maar dat betekent dat je ze ook moet scheren, en voordat je dat doet, moeten wij je even vertellen dat je het allemaal fout doet.

Fout? Jazeker. We weten het niet en doen het daarom fout. Of we weten het wel, maar doen het niet. Het kan allemaal. Dit zijn de meest gemaakte fouten van vrouwen bij het scheren van hun benen:

Zo hoor je je benen te scheren

1. Je begint direct met scheren in de douche

Stel het scheren in de douche zo lang mogelijk uit, zodat je poriën kunnen openen en de haartjes zachter kunnen worden, waardoor je ze nog gladder krijgt. In de tussentijd geef je jezelf een mini facial en een haarmasker. Nog beter: neem een bad en doe er een paar eetlepels olijfolie in.


2. Je gebruikt geen scheerschuim

We moeten toegeven: wij grijpen ook wel eens naar zeep wanneer de scheerschuim op is. Maar zeep maakt de huid juist droog en biedt niet genoeg oliën om te kunnen scheren! Tips: wanneer jouw scheerschuim op is, gebruik dan conditioner of pindakaas (ja, écht), want deze bevatten oliën en zijn daardoor creamy en extra voedend.


3. Je gebruikt te lang hetzelfde mesje

Wanneer de mesjes bot worden (meestal na 5 scheerbeurten), kunnen ze zorgen voor bobbeltjes en irritatie. Maar wanneer je je scheermesje te lang gebruikt, kunnen er ook bacterieën in gaan zitten die infecties kunnen veroorzaken. Vervang je scheermesje dus op tijd (en dit is veel eerder dan jij denkt). Mocht je last hebben van irritatie op je benen, leg er dan een handdoekje gedrengt in melk op. Dit kalmeert de huid.


4. Je scheert tegen de haargroei in

Scheer nooit tegen de haargroei in. Vooral als je last hebt van een gevoelige huid is het belangrijk om met de haargroei mee te scheren. En we snappen dat dit minder snel gaat, maar herhaal totdat je benen zacht genoeg zijn. Tip: mocht je jezelf hebben gesneden, gebruik dan een dikke lippenbalm om op het wondje te smeren en het bloeden stopt direct! 

Zo hoor je je benen te scheren

En wil je jouw zachte, perfect geschoren benen ook een kleurtje geven? Zo krijg je bruine benen in een handomdraai!

Beeld: Getty
Deel dit artikel
Back to top