Gezichtsverzorging

6 meest gemaakte fouten van vrouwen met een vette huid

6 meest gemaakte fouten van vrouwen met een vette huid

Iedereen heeft zo z'n eigen skin issues. De kunst zit 'm in de ideale skincare routine te vinden voor jouw huidtype. Ook al denk je dat je alles goed doet voor jouw huid, we're only human en ook wij maken fouten. Heb je een vette huid of gecombineerde (een vette T-zone) huid? Dan zijn dit de meest gemaakte fouten om te voorkomen!

Terwijl je de vette en glimmende gebieden op je gezicht dolgraag wilt voorkomen of  verminderen, maak je het juist erger met deze gewoontes of fouten... Heb jij juist het tegenovergestelde van een vette huid? Dan hebben we ook de 7 no-no's voor vrouwen met een droge huid!

1. Je reinigt te veel

Wanneer je je (vette huid) gezicht teveel reinigt of te agressieve producten gebruikt, kun je de balans verstoren en de huid juist uitdrogen. Je ontneemt jouw vette huid de natuurlijke oliën en hierdoor gaat de huid nog meer olie produceren om te compenseren. Gebruik daarom een milde reinigingsgel 's ochtends en 's avonds.

2. Je exfolieert te veel

Hetzelfde geldt voor exfoliëren. Wanneer je je vette huid te vaak of te agressief exfolieert, wil de huid alleen maar meer olie produceren. Gebruik een gezichtsborstel één tot twee keer in de week. Gebruik je een vloeibare exfoliant, bijvoorbeeld één met een zuur of gebruik je een scrub? Zorg dan voor een milde variant en vermijd alcohol! 

3. Je gebruikt uitdrogende toners

Ook voor toners of tonic geldt: vermijd alcohol! Alcohol droogt uit. Toners zijn er om de huid in balans te houden en niet om het te verstoren, met een glimmend gezicht als resultaat.

6 meest gemaakte fouten van vrouwen met een vette huid

4. Je slaat je dagcrème over

Een crème voor vette huid niet nodig? Niet is minder waard. Een vette huid is geen reden om je dagcrème over te slaan, aangezien een crème jouw huid hydrateert en dus voorziet van vocht. Je huid maakt dan misschien olie aan, het heeft ook water nodig! Een lichte dagcrème of gel helpt voorkomen dat je huid vettig aanvoelt, wat je bijvoorbeeld krijgt bij een rijke crème.

 

5. Je gebruikt de verkeerde foundation

Blijf weg van glanzende foundation voor jouw vette huid gezicht, aangezien deze de shine op je gezicht versterkt. Kies in plaats daarvan voor een matte foundation, of dit nu vloeibaar of in poedervorm is. 

6. Je ontwijkt olie

De grootste misvatting is dat vrouwen met een vette huid oliën zouden moeten ontwijken. Veel producten waarin olie verwerkt zit, kunnen de conditie van een gecombineerde of vette huid gezicht juist verbeteren. Dit komt doordat deze producten veel antibacteriële en ontstekingremmende ingrediënten bevatten!

Beeld: Instagram @lorealmakeup, @stefaniegiesinger
Deel dit artikel
Back to top