Lifestyle

Deze lieve hartvormige koekjes wil je maken op Valentijnsdag

Deze lieve hartvormige koekjes wil je maken op Valentijnsdag

Happy Valentines Day! Wat is er liever dan koekjes bakken vandaag? Met deze schattige hartvormige koekjes zit je sowieso goed bij je lover qua valentijnscadeau. Doe er een lief kaartje mee en je bent helemaal klaar voor vandaag. Of bak de koekjes gewoon lekker voor jezelf, dat mag natuurlijk óók. Dit is hoe je deze lieve hartvormige koekjes maakt.

Dit heb je nodig voor de hartvormige koekjes

Voor de koekjes:

  • 384 gram (of 3 cups) bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • een beetje zout
  • 128 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 128 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 5 gram vanille-extract
  • 15 ml melk (naar keuze)

Voor de botercrème/het glazuur:

Zo maak je de koekjes

1. Neem een grote kom en doe hierin de bloem, het bakpoeder en het zout. Klop alles door elkaar.
2. Doe in een andere kom de boter (op kamertemperatuur) en de suiker en meng dit door elkaar met een mixer. Als het luchtig genoeg is, voeg je het ei, de melk en het vanille-extract toe. Mix nog één keer door.
3. Voeg nu de droge ingrediënten geleidelijk toe aan je beslag (het bloem, de bakpoeder en het zout) zodat het één geheel wordt. Mix goed door tot het een mooi glas beslag is. 
4. Pak een rol plasticfolie schenk hier voorzichtig je beslag op. De zogenoemde 'plaat' beslag moet hierna een uur koelen in de koelkast. 
5. Verwarm de oven nu alvast voor op 180 graden. Pak twee bakplaten en vet in met boter of leg er bakpapier op. 
6. Is het beslag na een uur goed gekoeld? Haal het dan uit de koelkast en leg het op je keukenblad, dat je een beetje bestuift met bloem zodat het niet kleeft.
7. Steek de koekjes uit met een hartvormige koekjesvorm en leg ze stuk voor stuk op de bakplaat. Let op dat de koekjes niet té dik zijn. Je wilt wel dat ze goed gaar worden.
8. Bak de koekjes zo'n 8 tot 10 minuten in de oven totdat de randen licht goudbruin zijn. Houd het goed in de gaten. 
9. Nu de koekjes in de oven zitten, is het tijd voor de decoratie. Pak een kom en doe hierin de roomkaas en de boter. Mix tot een glad geheel. Voeg daarna poedersuiker, vanille en zout toe. 
10. Verdeel het glazuur over verschillende kommen. Voeg aan iedere kom een klein beetje kleurstof toe - maak bijvoorbeeld één roze en één rood. 
11. Haal de koekjes uit de oven, laat goed afkoelen en versier daarna je koekjes met het glazuur. Voeg ook sprinkles, hagelslag en andere decoratie toe als je dat leuk vindt. Eet smakelijk!

Recept: Delish.com
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top