Haarverzorging

Zo slaap je met krullend haar zonder je haar te beschadigen

Zo slaap je met krullend haar zonder je haar te beschadigen

De manier waarop je haar er overdag uitziet, heeft niet alleen te maken met de shampoo die je gebruikt. Hoe jij je je haar 's nachts behandelt, is ook van invloed. Zeker met krullend haar is het slim om een paar tips toe te passen, zodat je coupe de volgende dag écht goed zit.

Dit zijn de beste tips voor slapen met krullend haar zonder je manen te beschadigen. 

Krullend haar tips #1 - Slaap op een zijden kussensloop

Krullen hebben meer vocht nodig dan andere haartypes. Daarom is slapen op zijde zo goed voor je, omdat het materiaal ervoor zorgt dat je haar het vocht vasthoudt. Zo blijft je haar dus mooi als je opstaat in tegenstelling tot bij een katoenen kussensloop. Win-win. 

Krullend haar tips #2 - Behandel je haar nog even voordat je gaat slapen 

Smeer niet alleen nachtcrème op je gezicht, maar behandel je haar ook even voor je gaat slapen. Net als je huid wil je haar namelijk gehydrateerd worden. Vooral krullen hebben veel behoefte aan vocht. Een leave-in conditioner of haarmasker die je een nacht kunt laten zitten zijn daarom perfect, zeker met bijvoorbeeld sheaboter of avocado-olie. Of maak zelf een haarmasker.

Krullend haar tips #3 - Nat haar? Doe je haar in een katoenen shirt

Met nat haar gaan slapen is niet altijd aan te raden, maar als je het toch doet kun je er het beste voor kiezen je haar in een katoenen shirt te doen. Klinkt misschien een beetje gek, maar werkt echt. Het zorgt namelijk voor een betere textuur van je haar en voor goede hydratatie. En als je geen satijnen kussensloop hebt, komt het ook niet in aanraking met je katoenen kussen. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top