Interior

4 x manieren om jouw oude kaarsenhouders te hergebruiken

4 x manieren om jouw oude kaarsenhouders te hergebruiken

De winter is eindelijk voorbij en een activiteit die we veelvoudig beoefenen in de winter is het aansteken van geurkaarsen. Er is dan ook een grote kans dat jij nu een overvloed aan lege kaarsenhouders hebt. Zonde om weg te gooien toch? Daarom heb ik de leukste manieren opgezocht om jouw oude kaarsenhouders een tweede leven te geven.

Voordat jij je kaarsen kan hergebruiken, is het belangrijk om de resterende wasresten eruit te halen. Gelukkig is hier een makkelijke techniek voor.  Het enige wat je hoeft te doen is kokend heet water in je ‘lege’ kaarshouder gieten en wachten tot het afgekoeld is. De resterende was zal naar boven drijven waardoor je het er makkelijk uit kunt ‘ploppen’. 

Nu kunnen we beginnen met de wedergeboorte van jouw kaarshouders, we bespreken vier methodes. 

 

Een boekensteun

Heb jij een paar boeken in een kast liggen? Wanneer je kaarshouder hier zwaar genoeg voor is kun je jouw boeken rechtop plaatsen en de houder zeker als boekensteun gebruiken. Daarnaast kun je ook je boeken van liggend van groot naar klein op elkaar stapelen en je kaarsenhouder er als decoratie op zetten.

Fake it till you make it

Geurkaarsen zijn over het algemeen gewoon duur. Ik kan dan ook zo balen als hij op is, maar er is een makkelijke truc om toch nog even van je prachtige houder te genieten. Zo kun je het natuurlijk gewoon als accessoire laten staan of je plaatst er simpelweg een waxinelichtje in. Er komt dan natuurlijk geen geur meer vanaf maar je snapt het idee.

Een bakje voor in de badkamer

Bakjes en potjes komen altijd van pas in een badkamer. Zo kan jouw oude kaarsenhouder dienen als bakje voor je make-up kwasten, wattenstaafjes, watjes, oogpotloden en ga zo maar door.

Een bloempot

Ten slotte kun je er natuurlijk ook kleine planten in zetten. Cactussen en vetplanten vind je vaak in een kleine versie en zijn hier perfect voor. Een positieve bijkomstigheid is dat je dan ook geen nieuwe pot hoeft te kopen én het er dus fraai uit. 

Beeld: Diptyque
Deel dit artikel
Back to top