Lifestyle

5 redenen waarom vrouwen zo ontzettend van chocolade houden

5 redenen waarom vrouwen zo ontzettend van chocolade houden

Hoe komt dat toch? Dat vrouwen zo ontzettend naar chocolade kunnen hunkeren en mannen liever naar een goede burger. Tijdens onze maandelijkse periode kunnen de cravings naar chocolade alleen maar groter worden. Daarnaast houdt maar liefst 99% van de vrouwen van dit bruine snoepgoed omdat ze zich hierdoor speciaal en geliefd voelen. Waarom is dit eigenlijk?

Om deze vragen voor jou te beantwoorden, hebben wij vijf redenen voor je op een rijtje gezet waarom wij vrouwen zo ontzettend van chocolade houden.

Het smelt in je mond

Wanneer we een hap chocolade nemen dan smelt het heerlijk in je mond. Dit smeltende gevoel wordt door chocoladeliefhebbers omschreven als iets verrukkelijks. De reden dat dit bruine snoepgoed smelt in je mond komt door de cacaoboter. Dit ingrediënt zorgt er namelijk voor dat de chocolade rijk aanvoelt en romig wordt. En laten wij hier nou ontzettend dol op zijn!


Tony's Chocolonely's Rainbow Pack bij Bol.com

Chocolade is goed voor je

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een stukje pure chocolade per dag goed voor je is. Dit komt omdat er, vooral in de pure variant, chemicaliën zitten die het risico op kanker en hartaandoeningen kunnen verlagen. De antioxidanten die in deze chocolade zitten, tonen aan dat ze een verschil kunnen maken in de gezondheid met betrekking tot het hart en vaatziekten. We willen er wel even bij zeggen dat een hele chocoladereep eten wat anders is dan één stukje chocolade op een dag én dat ieder lichaam hier anders op reageert.

Geweldig voor je seksleven

De lekkernij blijkt geweldig voor je seksleven te zijn. Er wordt namelijk aangenomen dat chocolade een afrodisiacum is. Dit betekent dat het je verlangen naar seks verhoogt. Daarnaast geeft chocolade ons een goed gevoel, wat weer leidt tot een gezond seksleven. Verschillende stellen gebruiken chocolade weleens tijdens de seks, hierbij kun je denken aan bodypaints en glijmiddelen. De suiker en cacao in dit bruine snoepgoed geeft je namelijk een gevoel van plezier en kan helpen bij het onderhouden van een gezonde relatie.


Tony's Chocolonely Stapelblik bij Bol.com

Je voelt je gelukkig

Tijdens het eten van chocolade, wordt er een stofje genaamd fenylethylamine aangemaakt. Dit is hetzelfde stofje dat vrijkomt in je hersenen wanneer je verliefd wordt. Dit lekkernij verbetert dus je stemming, waardoor jij je bijvoorbeeld ook tijdens de menstruatie jezelf gelukkig voelt. Je hoeft je dus zeker niet schuldig te voelen wanneer je tijdens dit moment een volledige reep wegsmult.

Verlaagt je stressniveau

Niet alleen maakt dit bruine snoepgoed fenylethylamine aan, maar zorgt het voor een toename van dopamine. Dopamine komt vrij wanneer je een gevoel van vreugde ervaart. Daarnaast kan het stofje ervoor zorgen dat het je stressniveau verlaagt. De reden dat we dus hunkeren naar chocolade tijdens stressvolle situaties, is omdat we een gevoel van troost of geruststelling willen voelen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top