Lichaamsverzorging

Zo zorg je ervoor dat jouw handen superzacht blijven deze winter

Zo zorg je ervoor dat jouw handen superzacht blijven deze winter

Je zet een stap buiten de deur, loopt met je hond aan de riem en al snel kom je erachter dat je geen handschoenen hebt aangetrokken. Tijdens de koude dagen is het zó ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan de verzorging van je handen!

Je hebt het niet altijd door, maar je handen werken ontzettend hard om jou door de dag heen te bedienen. We kijken er dan ook niet raar van op als je tijdens het najaar last hebt van droge handen, maar hoe kom je hier nou zo snel mogelijk van af? Met de onderstaande tips, kom je deze herfst en najaar door met superzachte handen!

Bescherm je huid tegen de zon

Je handen worden, naast je gezicht, het meest blootgesteld aan zonlicht. Het is dan ook ontzettend belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen UV-straling. Zorg daarom voor een verzorgende handcrème die voldoende SPF bevat. Je handen kunnen namelijk, net als de rest van je lichaam, rimpels en pigmentvlekken krijgen. En dat willen graag zo lang mogelijk uitstellen!

Draag handschoenen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens de koude dagen handschoenen aan te trekken. Investeer in een paar goede wollen of leren exemplaren. Deze houden gegarandeerd de wind tegen en zorgen ervoor dat het de warmte van je handen vasthoudt! Ga je een sneeuwpop maken? Dan raden we je aan om te kiezen voor waterbestendige handschoenen.

 

Was je handen met koud water

Hoe kouder het water, des te beter voor je handen. Natuurlijk was jij je handen het liefst met warm water, vooral tijdens de koude winterdagen, maar hoe warmer het water, hoe slechter dit voor je huid is. Warm tot heet water zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke oliën van je handen verwijderd worden, waardoor je handen uitdrogen.

Kies de juiste handzeep

In veel soorten handzepen zit, je raadt het al, alcohol. Alcohol is een enorme boosdoener voor je huid. Het zorgt er namelijk voor dat ieder vuiltje van je huid verwijderd wordt. Je zou denken dat dit juist erg goed is voor je velletje, maar het tegendeel is waar. Ook alcohol zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van je handen gehaald worden. Kies daarom voor een handzeep waar expliciet geen alcohol in zit, maar ga juist voor eentje met vochtinbrengende ingrediënten. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat ze jouw handen verzorgen en hydrateren.

Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Blijf je huid gedurende de dag goed hydrateren. Hydrateren is namelijk the key tot superzachte handen! Gebruik daarvoor wel de juiste vochtinbrengende handcrèmes en doe research voor jezelf, welke voor jou het beste werken. Een herhaalde hydratatie op de dag zorgt ervoor dat je handen genoeg gevoed, geneest en beschermd worden. Een kleine tip van ons: zorg dat je overal een klein potje crème bij de hand hebt - zoals in je handtas, je bureaulade, nachtkastje en op het aanrecht.

 
Beeld: Photo by Jeremy Bishop on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top