Lichaamsverzorging

Deze 6 dingen moet je doen als je verbrand bent

Deze 6 dingen moet je doen als je verbrand bent

Kom je nietsvermoedend thuis van een lekker dagje zonnen, stap je de badkamer in en ontdek je opeens dat je verbrand bent... We have all been there! Hoewel voorkomen absoluut beter is dan genezen, lees je hier wat je het beste kunt doen als je toch verbrand bent.

Een zonverbrande huid is rood, warm en pijnlijk. Een paar dagen later kan je huid gaan vervellen. De 'brandwond' die je op je huid ziet en voelt is een waarschuwing dat je huid is beschadigd. De eerste stap is je huid verkoelen onder een koude douche. Het aanbrengen van een aftersun of een vochtinbrengende crème kan het vervellen verminderen. 

Aloë vera is een van de beste opties voor een zonverbrande huid: het helpt je huid kalmeren en het kan de genezing van de huid bevorderen. Het vermindert ook huidirritaties dus het is vooral een aanrader voor gevoelige huidtypes. Kokosolie kun je ook goed gebruiken op een zonverbrande huid. Kokosolie bevat een hoge concentratie van verzadigde vetten, wat goed is voor het hydrateren van de huid. 

 

Wat te doen bij een zonverbrande huid? 

1. Verkoel je huid (denk aan een koude douche of bad).

2. Moisturize je huid (vermijd hierbij producten op olie-basis).

3. Drink veel water.

4. Paracetemol kan de pijn verlichten.

5. Blijf de komende dagen uit de zon, totdat je rode huid helemaal is verdwenen! 

6. Bescherm je huid heel erg goed. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 30 of hoger. 

 

Succes! 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top