Lichaamsverzorging

Thuis spa? Zo doe je dat

Thuis spa? Zo doe je dat

De spa is voor de één om de hoek, voor de ander is het een aardig stukje reizen. Ook de prijzen zijn soms schrikbarend. Gelukkig is er een manier om thuis te blijven én voordelig te genieten van alle aspecten van een spa. Dit doe je namelijk thuis en wij vertellen je hoe.

Zo maak je een thuis spa

Lees ook: Met behulp van deze 11 items creëer jij een mini spa aan huis

Preparatie

Maak van je badkamer een echte spa. Investeer in goede handdoeken, een badjas, slippers en noem zo maar op. Alles dat je verwacht bij een goede spa, haal jij in huis. Je verdient natuurlijk het beste van het beste. Ga daarom eerst op onderzoek uit. Welke spullen hebben zij? Welke merken zijn dat en waar halen ze dat vandaan? Allerlei dingen om achteraan te gaan om de perfecte thuisspa te maken. Elk punt dat we later bespreken, komt weer terug bij preparatie. Je wil natuurlijk niet dat tijdens het uitrusten er ineens heavy metal speelt. Of producten die eigenlijk niet goed zijn voor de huid.

Muziek

Muziek is dé manier om sfeer te creëren. In films en op tv is muziek een hele belangrijke factor bij het gevoel overbrengen. Vergelijk maar eens een horrorscene met en zonder muziek. Zonder is een stuk minder eng. Ditzelfde doe je tijdens je thuisspa. Zet een relaxende afspeellijst aan en geniet van de rust. Zorg ervoor dat je wachtrij leeg is en de afspeellijst ook echt clean is. Geen rap, tenzij je dat natuurlijk helemaal zen maakt. Lofi afspeellijsten of geluiden uit de natuur werken voor de meeste mensen het beste.

Geuren

Ook de geur die in de badkamer hangt is belangrijk voor de sfeer. Als het stinkt blijf je natuurlijk niet lang in de badkamer. Koop daarom bijvoorbeeld geurkaarsen. Naast dat zij voor een langere tijd veel geur afgeven, brengen ze ook een betere atmosfeer. Hoe gezellig is het als de badkamer is verlicht door kaarslicht? Geen fel licht van boven, maar hier en daar een vlammetje.

Woon je alleen? Dan is het vermijden van een stinkende badkamer een stuk makkelijker dan dat er meer mensen bij zijn. Vraag ze daarom bijvoorbeeld om even niet de badkamer te gebruiken. Misschien een rare vraag, maar wel belangrijk voor de ultieme rust tijdens jouw thuisspa.

Bad of douche?

Bij een spa denken we al snel aan een bad. Lekker liggen in allerlei oliën en wegdromen in het warme water. Dat is zeker lekker, maar helaas heeft niet iedereen een bad in huis. Gelukkig werkt een thuisspa ook goed onder de douche. Gebruik heerlijke producten en laat ze ook goed intrekken. Een thuisspa hoeft niet op een snel tempo te gebeuren, het is belangrijk dat je er zo lang mogelijk van geniet. Masseer het haarmasker goed in en douche op de juiste temperatuur. Je wil natuurlijk niet je huid verpesten tijdens een relaxend moment.

Producten

Begin de thuisspa met het reinigen van je gezicht. Doe dit met echt reinigingsmiddel voor je gezicht, zoals een goede cleanser. Alle restjes van je make-up en andere vuiltjes haal je dan weg en hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken. Ga daarna voor een haarmasker. Masseer het goed in en laat het vooral goed intrekken. We hebben immers geen haast. Een ander masker dat een goed idee is, is een gezichtsmasker. Als je een bad gebruikt, doe je dit tijdens het badderen, met een douche ga je pas na het douchen voor een gezichtsmasker. Lees lekker wat in bad of geniet van de muziek terwijl het masker al het werk doet. Dat is genieten!

Na het weken in al dat water, is het tijd om goed te gaan scrubben. Van top tot teen, van links naar rechts en van achter naar voor. Maak gebruik van een washandje en een goede scrub en zie je huid oplichten. Gebruik na het douchen of badderen ook een gezichtscrème. Zo hydrateer je de huid weer en geef je het alle voeding die het mogelijk nodig heeft.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top