Lifestyle

Wish list alert: de iPhone 12 komt eraan en er zijn 4 verschillende opties!

Wish list alert: de iPhone 12 komt eraan en er zijn 4 verschillende opties!

Dat wij vrouwen niks met techniek hebben, is allang een ouderwetse denkwijze. In mijn huis vind je een prachtige tv, supersonische muziekboxjes en ik kan mijn lampen van een afstandje bedienen. Geen man die me bij het kiezen daarvan geholpen heeft hoor!  

Ook ben ik sinds jaar en dag een iPhone gebruiker dus als er een nieuwe variant aankomt, sta ik te popelen! Vorige week maakte Apple bekend dat er maar liefst vier (!) verschillende nieuwe iPhone 12's aankomen. Wat de opties zijn, daar vertel ik je graag wat meer over.

Wat de nieuwe iPhone 12 varianten allemaal hebben

Ze zijn allemaal uitgerust met 5G. Dit betekent dat je nu nog sneller kunt downloaden en uploaden. Video's zien er nog beter uit omdat ze in betere kwaliteit kunnen worden gestreamd en facetimen doe je voortaan in HD. 

Ook zijn ze voorzien van een A14 Bionic chip: de allersnelste chip die er op dit moment te vinden is in een smartphone (de concurrenten komen niet eens in de buurt). Wat je daarvan bijvoorbeeld kunt verwachten? Als je een gamer bent, is de ervaring op je iPhone hiervan net goed als bij een console. Ook is er sprake van computationele fotografie, wat inhoudt dat je camera en je iPhone zelf aanpassingen doen bij het fotograferen zodat de beelden nog mooier worden. 

Ben jij het type dat de telefoon wel eens uit de handen laat glijden waardoor je een barst in het scherm krijgt? Die kans wordt nu superklein dankzij Ceramic Shield: een techniek waarbij nanokeramische kristallen ervoor zorgen dat het glas van jouw scherm supersterk wordt. De iPhone 12 varianten zijn voorzien van een Super Retina XDR-display van rand tot rand - het grootste ooit op een iPhone en met super realistische kleuren. 

Verder kun je nog mooiere foto's maken dan je al gewend bent met de iPhone. Mede dankzij de A14 Bionic Chip waardoor er sprake is van het hierboven uitgelegde 'computationele fotografie'. Dankzij Apple ProRAW, wat later dit jaar uitkomt, kan je meer aanpassen aan kleur, detail en dynamisch bereik op jouw iPhone en met andere fotobewerkingsapps. 

De verschillen tussen de nieuwe iPhone 12 varianten

Allereerste zijn de groottes van de verschillende nieuwe iPhone 12's anders. De iPhone 12 mini (133 gram) is het kleinst, gevolgd door de iPhone 12 (162 gram) en de iPhone 12 Pro (187 gram) die wel qua afmeting gelijk zijn maar in gewicht verschillend. De iPhone 12 Pro Max (226 gram) is vanzelfsprekend het grootste en het zwaarst. De schermen varieren vanzelfsprekend ook in grootte: 5,4 inch (iPhone 12 Mini), 6,1 inch (iPhone 12 en iPhone 12 Pro) en 6,7 inch (iPhone 12 Pro Max). De iPhone 12 Mini en de iPhone 12 zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 64, 128 of 256 GB en de iPhone 12 Pro en iPhone Pro Max 128. 256 en 512 GB. 

Zo, dat waren een hoop getallen. Waar je écht het verschil gaat merken, is bij het nemen van foto's. De iPhone's 12 Pro en 12 Pro Max zijn dat simpelweg gewoon beter in en er zijn meer mogelijkheden. Verder zijn de looks wat anders. De iPhone 12 Mini en iPhone 12 zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren (zwart, wit, rood, groen en blauw) en zijn voorzien van een achterkant die gemaakt is van glas en aluminium. De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn verkrijgbaar in vier verschillende tinten (zilver, grafiet, goud en oceaanblauw) en de achterzijde is van getextureerd matglas met roestvrijstaal. 

Vanaf wanneer je de nieuwe iPhone 12 varianten kunt hebben

Vanaf 23 oktober zijn de iPhone 12 en iPhone 12 Pro leverbaar - nu alvast te bestellen - en vanaf 13 november de iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max (deze kun je vanaf 6 november bestellen). 

Beeld: Apple & Getty Images
Deel dit artikel
Back to top