Interior

Jouw interieur een make-over geven? Dit zijn de iPhone apps die jou daarbij gaan helpen

Jouw interieur een make-over geven? Dit zijn de iPhone apps die jou daarbij gaan helpen

Je huis een make-over geven is mega leuk om te doen, maar soms nog best lastig. Pinterest afstruinen en de mooiste plaatjes pinnen gaat als vanzelf, maar dan nog bedenken welke items er in jouw interieur passen. En nog belangrijker: waar passen deze items? 

Inderdaad heel leuk, die gave bank en leuke stoelen, dat ene poefje en het prachtige vloerkleed, maar waar ga je alles precies neerzetten? En past het allemaal wel bij elkaar? Is er überhaupt wel plek voor deze nieuwe meubels? En hoe richt je de ruimte zo efficiënt mogelijk in? Om jou te helpen bij al deze vragen bestaan er gelukkig een aantal handige iPhone apps. Wij vertellen je welke dit zijn. 

1. Flexa

Een likje verf hier, een likje verf daar. De aanpassingen aan je interieur hoeven niet per se 'groots' te zijn. Een ander kleurtje op de muur kan al een groot verschil maken. Maar welke kleur past het beste? Het is erg belangrijk om hier goed over na te denken, een verkeerde kleur kiezen zou nét jammer zijn. Daarom is deze app van Flexa jouw lifesaver! Met deze app kun je live kijken welke kleur het beste in jouw interieur past. 

2. Keyplan 3D

Met deze app kun je from scratch beginnen. Je kunt zelfs je eigen droomhuis bouwen (zonder enige technische kennis). Heb jij al een huis, maar wil je het interieur gewoon een beetje aanpassen? Dat kan ook met deze app! Er is een groot aanbod aan meubels en decoratie te vinden, dus uitkiezen maar. 

3. Curate 

Heb jij een paar leuke nieuwe posters of schilderijen? Altijd lastig om te bedenken waar je deze wilt ophangen. Iedereen wil natuurlijk voorkomen dat er (onnodige) gaten in de muur komen omdat de uitgekozen plek toch niet super leuk is of het geheel niet netjes is. Daarom is Curate de perfecte app voor jou! Met deze app kun je een foto van (bijvoorbeeld) je woonkamer uploaden en het schilderij precies op schaal plaatsen. 

4. Home Design 3D 

Kennen jullie de Sims nog? Nostalgie! Heerlijk je eigen huisje inrichten en steeds meer kunnen kopen. Deze app lijkt een beetje op de Sims app, maar je kunt alle meubels en decoraties kiezen die jij maar wilt (een hoger level halen is dus niet nodig). Home Design 3D heeft een ruim aanbod aan meubels, maar als het toch nét niet helemaal jouw stijl is, kun je de app ook alleen gebruiken om de ruimte globaal in te richten. Op deze manier kijk je voor jezelf welke meubels je waar plaatst en kun jij later jouw eigen meubels precies neerzetten waar jij ze hebben wil. 

5. Houzz 

In deze app vind je meer dan 19 miljoen foto's van verschillende interieurs. Deze foto's kun je filteren op basis van type ruimte en stijl. Je kunt door middel van de schetsfunctie aantekeningen maken op de foto's. Er is zelfs een augmented reality optie, waarbij je een live voorproefje kunt krijgen van jouw nieuwe ideeën voor je interieur. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top