Lifestyle

Dit zijn dé boeken die je deze zomervakantie wil lezen

Dit zijn dé boeken die je deze zomervakantie wil lezen

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen: ik lees veel te weinig. Hoewel het vroeger echt een hobby van mij was, heb ik er tegenwoordig gewoon niet echt tijd meer voor of maak ik er simpelweg geen moment voor vrij. Wat voor mij wél de perfecte tijd is om mijn to read lijst aan te vullen? Vakantie!

Er is namelijk niets zo lekker als een boekje lezen met je koppie in de zon. Op vakantie heb je waarschijnlijk niet veel verplichtingen waardoor je deze activiteit ook in alle rust kunt uitvoeren. Lees je boek in één klap uit of neem er je volle vakantie de tijd voor. 

Ben je benieuwd welke boeken op mijn lijst staan voor deze zomer? Scroll dan verder en misschien vind jij ook jouw leesvoer voor de aankomende vakantie.

1. De nieuwsfabriek

In De nieuwsfabriek fileert journalist en filosoof Rob Wijnenberg over de ware aard van de moderne nieuwsvoorziening. Daarnaast speculeert het boek over hoe de media ons wereldbeeld zou vervormen. Een echte eyeopener.


De nieuwsfabriek bij Bol.com

2. The Guernsey literary society and potato peel pie society

The Guernsey Literary Society an Potato Peel Pie Society is een historische roman die zich afspeelt in 1946, net na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het boek volgt de Engelse schrijfster Juliet Ashton, die in contact komt met een boekenclub op het eiland Guernsey. Snel komt ze erachter dat de boekenclub een oorlogsgeheim met zich meedraagt. Geen tijd om alle boeken te lezen? The Guernsey literary society and potato peel pie society is ook verfilmd en staat op netflix!


The Guernsey lterary society and potato peel pie society bij Bol.com

3. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

De koreaanse boeddhistische monnik Sunim beschrijft verschillend levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spirualiteit. Allen op jou te helpen.


De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt bij Bol.com

4. Ik ga leven

Ik ga leven staat op menig bestseller lijsten. In het boek onderzoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar islamitische geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit.


Ik ga leven bij Bol.com

5. De meeste mensen deugen

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt je mee op een reis door de geschienis - is niet saai - en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen.


De meeste mensen deugen bij Bol.com

Beeld: Nguyen Thu Hoai bij Unsplash
Deel dit artikel
Back to top