Lifestyle

Zo houd jij je huis koel tijdens de warme zomerdagen

Zo houd jij je huis koel tijdens de warme zomerdagen

Hoewel we nu kunnen genieten van de eerste warme zonnestralen van de lente, is die zomer er sneller dan je denkt. Het duurt nog maar even voordat de kans op een hittegolf groot is. Heerlijk! Behalve in je huis dan. We hebben tips om straks je huis koel te houden. 

Je huis koel houden tijdens de warme zomerdagen doe je zo

De zomer: wij zijn er dol op. Overdag in een plakkerig t-shirt aan het werk, om 's avonds lekker af te koelen in het park of op het strand. Een ijskoud drankje erbij, een handjevol vrienden en een heerlijk muziekje: wij zijn fan! Het lijkt nu nog eventjes ver weg, maar nu de lente in het land is wordt het vast tijd om te denken aan die warme zomer. We hebben tips voor een fris en koel huis tijdens de warme dagen.

1. Schaf een aircooler aan 

Er is niets zo vervelend dan tijdens de zomer in een oververhit huis aan het werk te moeten. Zeker wanneer je veel thuis werkt, kan het lastig concentreren zijn in die klamme warmte. Ook wanneer je zin hebt om lekker op de bank een serie te bingen, wil je dat het liefste niet doen in de plakkerige hitte. Een aircooler kan je dan helpen aan dat frisse gevoel in je woning! Natuurlijk, je kan een ventilator aanzetten, maar zo'n apparaat blaast slechts de warme wind naar een andere plek. Een aircooler is in feite een airco die de hele ruimte verkoelt. Kan jij je weer concentreren op je werk, Netflix-serie of kooksessie. Aircooler kopen? Schaf je er één aan in de categorie van de beste merken, dan heb je er op de lange termijn ook nog iets aan. 

2. Sluit de gordijnen

Als je 's ochtends naar je werk vertrekt wordt, is het verleidelijk om de hele dag je huis met de gordijnen open te laten staan. Dat is geen goed idee. Als je je huis in het donker achter laat, blijft het namelijk veel koeler en kom je bij thuiskomst na een lange werkdag weer terecht in een heuse sauna. Blijven de gordijnen gesloten, dan houden ze hiermee de warmte in je huis tegen. Hetzelfde geldt voor je ramen. Perfect!

3. Gebruik katoennen beddengoed

Wil je je huis koel houden tijdens de zomer? Blijf dan uit de buurt van satijn en zijde en kies voor katoenen lakens. Beddengoed van lichte stoffen is ademend, dus beter om comfortabel onder in slaap te vallen deze zomer. 

4. Schakel alle elektrische apparaten uit

Je huis koel houden werkt niet als je veel apparaten aanzet. Apparaten geven warmte af en dat heb je juist niet nodig wanneer buiten een hittegolf gaande is. Probeer zoveel mogelijk om je lampen, computers keukenapparatuur en andere elektrische apparaten uit te zetten, zéker wanneer je van huis bent. Zet pas 's avonds laat de wasmachine of vaatwasser aan, want hoe minder energie een apparaat verbruikt, hoe koeler je huis blijft.

 

Deel dit artikel
Back to top