Lifestyle

Preview: alles wat je wilt weten over de nieuwe iPhone 13 modellen

Preview: alles wat je wilt weten over de nieuwe iPhone 13 modellen

Once you've had an iPhone, you can't go back... Alle iPhone gebruikers weten waar ik het over heb. Sinds begin 2010 heb ik een iPhone en in die meer dan tien jaar heb ik nooit een andere telefoon gebruikt of willen gebruiken. Voor mij biedt deze telefoon alles wat ik nodig heb: gebruiksgemak, de fijnste functies, coole apps én een mooi apparaat om naar te kijken - iets wat ik toch ook echt waardeer.

Op dit moment ben ik in het bezit van een iPhone 12 Pro Max: de beste iPhone die er tot nu toe te krijgen is. Naar alle waarschijnlijkheid worden de nieuwe iPhone 13's midden september aangekondigd en vlak daarna zijn ze meestal te koop - iets waar ik als iPhone liefhebber natuurlijk erg naar uitkijk.

Het is altijd een beetje gissen waar Apple mee op de proppen komt tijdens het evenement waar ze alles bekendmaken maar er zijn altijd speculaties over wat je waarschijnlijk kan verwachten. Ben jij net zo een iPhone liefhebber als ik? Lees dan even mee wat er op dit moment gezegd wordt over de de nieuwste iPhone 13

Welke nieuwe dingen je kan verwachten van de iPhone 13

Lang verhaal kort: een nieuwe iPhone moet natuurlijk nog geweldiger zijn dan haar voorganger en dat belooft de iPhone 13 te worden. Eén van de verbeteringen is naar alle waarschijnlijk de zogenaamde 'notch': dit is de inkeping bovenaan het scherm waar je de selfiecamera, sensoren en de oorspeaker vindt. Deze zou veel kleiner worden wat natuurlijk positief is voor de hoeveelheid beeldscherm dat beschikbaar is. Verder zijn er geruchten over een always on display, net zoals bij de Apple Watch. Hierdoor kun je in één oogopslag zien hoe laat het bijvoorbeeld is en wat voor nieuwe meldingen er zijn - zonder dat je jouw telefoon even aan moet raken, super handig dus! Dit kan natuurlijk wel ten kostte gaan van de batterijduur maar ook daar heeft Apple iets op gevonden. Van de nieuwe iPhone 13 kunnen we een nog sterkere batterij verwachten. Of dit uiteindelijk resulteert in een langere gebruiksduur is af te wachten vanwege de always on functie maar als je dat niet zo belangrijk vindt, is er misschien een mogelijkheid om deze uit te zetten. Zoals te verwachten krijgt de iPhone 13 Pro Max - vanwege haar grote formaat - de grootste batterij.

Tot nu toe wordt er gespeculeerd over twee nieuwe iPhone kleuren: een donkere tint die naar het zwart neigt en een oranje-brons kleur. Even afwachten dus! Op dit moment heeft de iPhone 12 een beeldverversingssnelheid van 60 Hz en die schijnt dus voor de iPhone 13 omhoog te gaan naar 120 Hz. Spelletjes spelen wordt hierdoor nog leuker maar ook als je dat niet graag doet, dan is het ook fijn voor alle andere dingen die zich plaatsvinden op het beeldscherm; het verloopt allemaal gewoon nog soepeler. Tot slot wordt natuurlijk ook de camera verbeterd. De iPhone 12 Pro Max heeft al een fantastische camera - dankzij de supergoede beeldstabilisatie - en deze zal terug te vinden zijn op alle nieuwe iPhone 13 modellen. De iPhone 13 Pro en Pro Max zouden extra grote lenzen krijgen, zelfs zo groot dat ze de helft van de breedte van de telefoon innemen. 

Wat blijft hetzelfde bij de iPhone 13 modellen

De iPhone 13 wordt naar alle waarschijnlijkheid weer in vier verschillende modellen uitgebracht: een iPhone 13 mini (dit is overigens de laatste kans voor liefhebbers van dit formaat om 'm aan te schaffen - vanwege tegenvallende cijfers wordt dit uit het assortiment geschapt) met een beeldscherm van 5.4 inch, een iPhone 13 van 6.1 inch, een iPhone 13 Pro van 6.1 inch en een iPhone 13 Pro Max van 6.7 inch. Verder blijft het type scherm hetzelfde. Voor de iPhone 13 wordt wederom gebruik gemaakt van een OLED-scherm. 

En dan de prijzen

Wie kwaliteit wil, zal daarvoor moeten betalen: dat is misschien het enige nadeel van een iPhone. De iPhone 13 serie zal een beginprijskaartje hebben van ongever 810 euro voor de Mini variant en deze loopt op naar minstens 1260 euro voor de Pro Max - dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid geheugen die beschikbaar is op de telefoon. 

Beeld: Apple
Deel dit artikel
Back to top