Lifestyle

Met deze simpele trucs maak je nog mooiere foto's met jouw iPhone

Met deze simpele trucs maak je nog mooiere foto's met jouw iPhone

Social media is een belangrijk deel van ons leven en beelden horen daarbij. Wanneer jij waarde hecht aan bijvoorbeeld jouw Instagram feed of jij gewoon houdt van foto's maken, is het wel zo fijn dat de kwaliteit optimaal is. Vooral wanneer jij dit doet met jouw smartphone. Dit kan je op hele simpele manieren nóg beter maken. 

Mooie belichting, een scherpe camera en een mooie filter doen altijd wonderen voor jouw foto's, maar er zijn nog een aantal dingen die jij kunt doen om ervoor te zorgen dat je alles uit jouw iPhone haalt.

Adobe Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom wordt door enorm veel mensen gebruikt, waaronder zelfs professionele fotografen. Deze app kun je niet alleen op je iPhone zetten maar ook op jouw laptop, zodat je een groter beeld hebt van de door jou genomen foto's. Lightroom staat bekend om de vele opties die je krijgt voor het bewerken van jouw beelden zoals het intensief aanpassen van de belichting, de kleuren en nog veel meer. Daarbij is de app helemaal gratis!

Camera+ 2

Camera+ 2 is volgens velen de beste en krachtigste camera-app die er is. Je kunt met deze app dus direct foto's maken én bewerken. Zo kan je beelden schieten in RAW-formaat, schaduwen sterker maken en het beeld versterken. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele filters die deze app rijk is. 

Image Resizer

Iets wat we allemaal weleens irritant vinden, het verkleinen of vergroten van jouw foto's. Wanneer je het formaat van een foto wilt veranderen dan kan dat soms lastig zijn: de foto wordt wazig of het lukt allemaal niet precies hoe jij wilt. Gelukkig kun je met Image Resizer zonder enige moeite het formaat aanpassen. Deze zal jouw foto kleiner of groter maken, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Photoshop Fix

Met Adobe Photoshop Fix kun je op een hele eenvoudige manier jouw afbeeldingen retoucheren en herstellen, en dat gewoon op jouw iPhone. Welke bewerking je ook wilt doen, met deze app lukt het! Retoucheren, beelden lichter of vloeiender maken, wat je maar wilt. Een kind kan de was doen. Als jouw foto's nu niet perfect worden dan weten wij het ook niet meer.

Belichting in iPhone camera aanpassen

Er zijn ook in de iPhone camera zelf trucjes om een zo mooi mogelijke foto te maken. Veel foto's mislukken door één simpele reden: de belichting. Wist je dat je deze drastisch kunt veranderen, al tijdens het maken van jouw foto's? Dat gaat bovendien super simpel: houd jouw vinger op een plek en laat deze hier een aantal seconden. Je zult een vierkant tevoorschijn zien komen, waar je met jouw vinger van boven naar beneden kunt slepen. Hoe hoger je gaat, hoe lichter de foto wordt. Zo heb je altijd het perfecte licht.

Gebruik Live Photo's

Zodra jouw belichting mooi is, de locatie goed is en de kwaliteit aan jouw eisen voldoet dan is het natuurlijk de tijd om een zo mooi mogelijk shot te maken. Dit kan soms heel lastig zijn, wanneer je iets in je hoofd hebt. Ga daarom altijd voor een Live Photo, de optie in de iPhone camera. Zo krijg je een selectie van een aantal seconden en kan je de mooiste uitkiezen.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top