Oogmake-up

Dit zijn 9 methodes die écht werken om langere en vollere wimpers te krijgen

Dit zijn 9 methodes die écht werken om langere en vollere wimpers te krijgen

Je ogen spreken boekdelen en het liefst wil je dat ze er altijd prachtig uitzien. Toch is dat soms niet het geval. Als even wat nachten slecht hebt geslapen dan ziet het er allemaal wat minder fris uit dan normaal. Gelukkig trekken die wallen meestal vanzelf weg als het weer wat beter gaat.

Iets wat lastiger is om te verbeteren, is de conditie van je wimpers. Hoe langer en hoe voller, hoe beter vinden veel mensen. Maar wat nou als die van jou snel afbreken of gewoon wat kort of dun zijn? Er zijn talloze huis-tuin-en-keuken trucjes online te vinden om hier verbetering in aan te brengen maar geloof ons, niet alles wil je proberen (citroensap, we hebben het over jou). 

Toch zijn er wel degelijk dingen die je kunt doen om de volume en lengte van je wimpers positief te beinvloeden. Hier zijn negen tips.

1. Reinig grondig maar zacht

Schaf een milde reiniger aan - bij voorkeur eentje speciaal voor de ogen - zodat jij je alle oogmake-up grondig maar effectief verwijdert. Doe het goedje op een watje en druk het zachtjes op je ogen zodat het een beetje in kan trekken. Wrijf het dan voorzichtig opzij. Herhaal deze stappen net zo vaak totdat alles verwijderd is.

 

2. Gebruik een makkelijk verwijderbare mascara 

Handig hoor die waterproof mascara, maar het is moeilijker weg te krijgen dan minder duurzame varianten. Kies dus liever voor een mascara die makkelijk weg te halen is. 

 

3. Gebruik geen nepwimpers met lijm

Het is misschien een handige quick fix, maar uiteindelijk beschadigt het je wimpers wel. Niet doen dus!

4. Weg met die wimperkruller

Een wimperkruller is ideaal om je wimpers langer te laten lijken en je ogen een 'wakkere' look te geven maar ook hiermee beschadig jij de haartjes.

5. Neem supplementen

Vitamines en mineralen die goed zijn voor je haar, nagels en huid, zijn ook goed voor je wimpers. Als ze biotine bevatten, zit het helemaal snor.

6. Verdiep je in wimperserums

Wil je sneller resultaat behalden? Dan kan een wimperserum je helpen. Niet alle varianten werken even goed en zijn even veilig. Het aanbod verandert voortdurend, dus doe even goed onderzoek voordat je iets gaat proberen. 

7. Castorolie en kokosolie

Wil je liever geen wimperserums gebruiken? Probeer dan eens castorolie of kokosolie. Hoewel er niet bewezen is dat ze ervoor zorgen dat je langere of dikkere wimpers krijgt, hydrateren ze droge of kwestbare wimperhaartjes wel degelijk waardoor ze minder snel kapotgaan. 

8. Ga naar een professional voor extentions

Wil je snel een groots effect? Ga dan naar een expert om extentions te laten zetten. Zij bieden een persoonlijke en professionele aanpak en dat laatste helpt vooral voorkomen dat je wimpers onnodig breken. Ook hier: doe research om te checken dat degene waarbij je een afspraak maakt, echt verstand van zaken heeft.

9. De lash lift

Dol op je wimperkruller en wil je die eigenlijk niet opgeven? Dan is een lash lift een oplossing voor jou. Een professional zorgt er hierbij voor dat je wimpers omhoog gekruld gaan staan. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top