Oogmake-up

Spider lashes zijn nu een ding

Spider lashes zijn nu een ding

Al jaren krijg je te horen dat mascaraklonters de grootste vijand zijn van onze wimpers. Sterker nog, er zijn superveel mascara’s op de markt die speciaal zijn gemaakt om de wimperhaartjes te separeren en ze zo natuurlijk mogelijk te laten ogen. Maar bij deze trend geldt juist, hoe dikker en sticky’er de wimper, hoe beter. Spider lashes zijn weer helemaal terug!

Spider lashes

Behalve een aparte kleur of een meer krul zijn er eigenlijk weinig manieren om je met mascara te onderscheiden van de massa. Tenzij je bereid bent om een beautyregel als perfect gesepareerde wimperharen overboord te gooien. En dat is precies wat veel beautyjunkies nu doen, lekker rebelleren met donkere, dikke en zware mascara, of beter gezegd; spider lashes!

De spider look is momenteel zo hot dat we het terugzien op de internationale catwalks en ook Instagram wordt overspoeld door foto’s van meiden met een flinke laag mascara op de wimpers. De schoonheid van deze look is dat het lijkt alsof je hebt gefeest tot de zon opkwam en er nog steeds verleidelijk en sexy uitziet. Klinkt niet verkeerd toch?

How to

Wil jij jouw wimpers ook een spider look geven? Dit is heel simpel. Tegenwoordig heb je niet allerlei tools, veel stappen of tig lagen mascara nodig om dit effect te bereiken. Maybelline New York heeft onlangs The Colossal Spider Effect Mascara gelanceerd; een product waarmee je jezelf binnen een handomdraai spider lashes geeft.

Door de latex formule en het speciaal ontworpen borsteltje (de Spider Spike Brush), hoef je slechts het volgende te doen:

1. Ga met de Spider Spike Brush in een zigzaggende beweging langs de wimpers, begin bij de wortels en eindig op de puntjes.
2. Herhaal dit totdat je de gewenste spider lashes hebt en gebruik het puntje van de borstel voor de wimpers in de ooghoeken. 

…Hello spider lashes!


?Je kunt de Spider Effect mascara ook als normale mascara gebruiken, simpelweg door stap 2 achterwege te laten!

Ga jij je ook wagen aan de spider lashes trend?

Beeld: F/W Jason Wu, Instagram @kathy_coleman_mua, @maybelline, @kathy_coleman_mua2, @rachael_bottomley, @paint_by_n, @poschstyle
Deel dit artikel
Back to top