Oogmake-up

7x wat vrouwen met supermooie wimpers altijd doen

7x wat vrouwen met supermooie wimpers altijd doen

De perfecte mascara doet nóg meer voor je wanneer jouw wimpers in goede conditie zijn. Genen zijn namelijk niet de enige reden van prachtige lashes. De manier waarop je met je wimpers omgaat, is van grote invloed op mooie wimpers. Learn from the best en kijk af wat vrouwen met prachtige wimpers altijd doen. 


Lang niet alle wimpers zijn hetzelfde, dat weten we. De een heeft vooraan gestaan bij het uitdelen en is gezegend met lange, gekrulde wimpers en anderen moeten er door middel van slimme trucjes nog wat van proberen te maken. Maar er zijn trucjes die voor iedereen werken. Dit zijn de geheimen voor het verzorgen en optimaliseren van jouw wimpers. 

Dit is wat vrouwen met geweldig mooie wimpers altijd doen:

Dit is wat vrouwen met geweldige wimpers altijd doen

 

1.Ze wrijven nooit in hun ogen en trekken niet aan hun wimpers

Ben jij een in-je-ogen-wrijver? Dan is het verstandig om dit af te leren. Door erin te wrijven kun je ervoor zorgen dat jouw wimpers loslaten. En dat is het laatste wat we willen dat gebeurt, toch? Hetzelfde geldt voor het verwijderen van make-up. Doe zit altijd zachtjes. Je zorgt er niet alleen voor dat jouw wimpers niet loslaten, je voorkomt ook lijntjes en rimpeltjes rond je ogen, omdat de huid rond je ogen dun is! Tip! Vervang jouw make-upremover doekjes door watjes die je doordrenkt met oogmake-upremover of Micellair water en houdt deze enige tijd op je oog. Vervolgens haal je alles er in één beweging van af!


2. Ze slapen niet met mascara op hun wimpers

Het is regel nummer één. Slaap nooit met je make-up nog op. Zorg ervoor dat je je mascara eraf haalt en je wimpers reinigt. Zo kunnen ze de hele nacht ademen. 


3. Ze verwijderen nepwimpers voorzichtig


Wees voorzichtig bij het verwijderen van nepwimpers! Wanneer je ze te snel eraf trekt, kan het zijn dat je je natuurlijke wimpers ook meeneemt, bijvoorbeeld door het lijmrandje of doordat je je eigen wimpers tussen je vingers hebt. Dat zou natuurlijk enorm zonde zijn...


4. Ze gebruiken een wimperkruller op de juiste manier

Gebruik een wimperkruller altijd vóórdat je mascara aanbrengt. Wanneer je al mascara hebt en ze krult, kun je ze beschadigen, maar ze kunnen ook blijven plakken aan de kruller. Ook hier is een zachte aanpak vereist. Een paar keer voorzichtig knijpen in de wimperkruller zorgt voor natuurlijk gekrulde wimpers.


5. Ze voeden hun wimpers

Er bestaan diverse wimper conditioners, maar er zijn ook andere (natuurlijke) opties zoals Castorolie of vaseline. Een beetje op de wimpers aanbrengen na het reinigen en voor het slapen gaan doet wonderen. 


6. Ze vernieuwen regelmatig hun mascara

De uiterste houdbaarheid van een mascara is zes maanden. Maar ververs hem liever om de drie maanden. Bovendien zit het hem ook in de techniek van het aanbrengen. Wil je meer weten? Lees hier de 10 tips bij het aanbrengen van mascara


7. Ze dragen eyeliner

Een mooie en goed aangebrachte eyeliner zorgt ervoor dat jouw wimpers opties veel langer lijken. Lees hier hoe je de perfecte eyeliner zet!

Good luck!

Beeld: Instagram @officialjdunn / @lorealparisofficial
Deel dit artikel
Back to top