Lifestyle

16 x simpele dingen waar je meteen vrolijk van wordt

16 x simpele dingen waar je meteen vrolijk van wordt

Altijd vrolijk en gelukkig zijn, dat is bijna niemand toch? Er zijn van die momenten dat je wel wat extra blijdschap kunt gebruiken. Gelukkig zijn er tal van dingen die jij zelf kunt doen om je mood even wat op te krikken.

Wij hebben er zestien voor je op een rijtje gezet!

1. Dans alsof niemand naar je kijkt

Zet je favoriete nummertjes op en ga gewoon even lekker los!

2. Een kopje thee of koffie

Pak een lekkere grote mok en maak een heerlijk warm bakje voor jezelf. Te warm buiten voor koffie ot thee? Maak er dan een ijsversie van.

3. Maak een wandeling buiten

Beweging doet je goed en frisse lucht en zon ook. Wat je ook op de planning hebt staan, zorg ervoor dat je een wandelingetje maakt. 

4. Barbecue geur

Of je nou dol bent op vlees of juist enkel groenten op de barbecue doet: de rokigere geur doet ons denken aan de zomer en het lekkere eten maakt ons gewoon blij. 

5. Weggeven

Van iets aan een ander geven, kan je zelf ook gelukkig worden. Of dit nou jouw favoriete boek is die je uitleent of een kleine donatie die je doet aan een goed doel.

6. Iemand zien waarvan je houdt

Of het nou in real life is of digitaal: door iemand te zien waarvan je houdt, word je gewoon meteen blij. 

7. Iets kleins voor je huis kopen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een mooie en persoonlijke inrichting hebben is zo fijn! Kan die van jou wel een upgrade gebruiken? Koop dan een leuke accessoire zoals een kaarsenstandaard of een kussentje. 

 

8. In een dagboek schrijven

Doe iets met je hersenspinsels en schrijf ze op in een dagboek. Of je gedachten nou positief of negatief zijn, het kan je goed doen om ze eens neer te pennen. 

9. Iets schoonmaken

Misschien denk je bij deze: hoe dan? Je hoeft echt niet de hele badkamer onder handen te nemen. Iets simpels als een spiegel schoonmaken kan al een voldaan gevoel geven. 

10. Lijstjes maken

De perfecte manier om dingen uit je hoofd te krijgen of alles even op een rijtje te zetten. Wedden dat jij jezelf daarna beter voelt?

11. Hul jezelf in een mooi loungepakje

Wellicht heb jij de afgelopen maanden jezelf op een nieuwe outfit getrakteerd die lounge proof is én er mooi uitziet. Gun jezelf een extra momentje in jouw nieuwe chill look.

12. Een goed boek lezen

Plan wat tijd in voor jezelf en verlies je lekker in een goed boek die je gedachten vervoert naar een andere wereld. 

13. Wat zonnestralen pakken

De warmmakende stralen van de zon zijn soms precies wat je nodig hebt om je humeur een boost te geven. Maak hier dus gebruik van!

14. Een leuk nummertje ontdekken

Zet de radio aan en spits je oren om te kijken of jij jouw nieuwe favoriete zomerse tune voorbij hoort komen. Sla 'm op en zet 'm op repeat. 

15. Een aflevering van een leuke serie kijken

Zet jouw favoriete streamingsdienst aan en ga er even lekker op zitten. Neem een kopje thee erbij en zet je verstand op nul.

16. Blader in een mooi kookboek

Die kookboeken van tegenwoordig doen niet onder voor koffietafelboeken. Door de prachtige foto's en opmaak, krijg je er niet alleen honger van maar is het ook een lust voor het oog. 

Beeld: Photo by Thought Catalog on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top