Lifestyle

Zo kom jij zonder zorgen Blue Monday door

Zo kom jij zonder zorgen Blue Monday door

Hé bah, het is weer Blue Monday oftewel de meeste depri dag van het jaar. Vandaag geeft iedereen massaal hun goede voornemens op en hebben we de feestelijke stemming achtergelaten. Daarnaast is het ook nog eens maandag. Geen nood, want met behulp van deze tips kom jij deze grauwe dag zonder zorgen door.

Gun jezelf een verwenmomentje

Om deze dag helemaal jouw dag te maken, kan jij jezelf een verwenmomentje geven door even lekker te ontspannen. Maak bijvoorbeeld vanavond jouw lievelingsgerecht voor het avondeten, kijk jouw favoriete film of ga lekker in bad. Sluit de dag af met iets waar jij heerlijk bij kan ontspannen zodat jij vanavond zonder zorgen in slaap valt en morgen de dag weer fris begint. 

Geef iemand een complimentje

Door een ander blij te maken, kun je zelf ook gelukkiger de dag doorkomen. Geef mensen in jouw leven een spontaan complimentje. Sterker nog, maak er een uitdaging van om zoveel mogelijk mensen te complimenteren vandaag. Wie weet, misschien maak jij hun dag een stuk beter dankzij jouw oprechte (heel belangrijk!) lofuiting. 

App iemand die je al een tijdje niet hebt gesproken

Door onze drukke levens verliezen we soms contact met vrienden en familie. Zie daarom vandaag als een reden om die ene persoon weer eens een appje te sturen of even op te bellen. Verblijd bijvoorbeeld een lief berichtje en vraag hoe het met ze gaat. Zo licht jij niet alleen jouw dag op, maar ook die van een ander. 

Uit jouw dankbaarheid

Een goede manier om jezelf niet mee te laten sleuren in de depri mindset van vandaag, is door te onthouden waar jij allemaal dankbaar voor bent in jouw leven. Neem een momentje om stil te staan bij alle goede dingen in jouw leven en bedank de mensen die dit mogelijk maken voor jou. Deze dingen hoeven niet groot te zijn. Je kan dankbaar zijn voor jouw lekkere ontbijtje van vanochtend of zelfs voor de opluchting die jij deze morgen had toen je eens een keer niet in de file hoefde te staan. Uit dankbaarheid voor alles wat jouw leven leuker en makkelijker maakt. Laat ook vooral de mensen waar jij dankbaar voor bent weten hoeveel ze voor jou betekenen, om zo hun dag ook beter te maken.

Kijk ergens naar uit

Als jij totaal geen zin hebt in deze deprimerende dag, kan jij jezelf opvrolijken door uit te kijken naar iets in de toekomst. Enthousiast worden over iets wat nog komen gaat, is een supergoede methode om vrolijk te blijven. Denk bijvoorbeeld aan dat ene concert waar jij kaartjes voor hebt, die date die jij morgenavond op het programma hebt staan of misschien zelfs het aankomende weekend. Wanneer jij merkt dat je wordt meegetrokken in de Blue Monday stress, probeer dan te denken aan dat ene moment waar jij zo naar uitkijkt. Dan houd jij zonder moeite jouw hoofd boven water.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top