Beauty

Dit is wat er echt met je lichaam gebeurt als je het ontbijt overslaat

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en dat is iets wat we als kind al met de paplepel ingegoten kregen. Of het er genoeg in is gehamerd weten we niet, want veel van ons skippen het ontbijt bijna dagelijks. Waarom doen we het en welk effect heeft het op ons lichaam?

Mensen die ontbijten hebben een lagere kans op hart- en vaatziektes, een hoog cholesterol gehalte en een hoge bloeddruk. En als dat niet al genoeg overtuigd om weer tijd te nemen voor een ontbijtje, dan zijn hier nog meer feitjes. Zo verbrand je meer calorieën op een ontbijtloze dag, maar daardoor krijg je veel sneller last van gevaarlijke ontstekingen, die, in een heftig geval, uiteindelijk kunnen leiden tot diabetes type 2.

Sla je het ontbijt over om af te vallen en wil je echt gewicht verliezen doormiddel van het skippen van een maaltijd? Eet dan door de dag heen geleidelijk steeds minder en maak van je avondeten een kleinere maaltijd (lees: kleinere maaltijd, sla geen maaltijden over!). Je spijsvertering en bloedsuikerspiegel zijn 's ochtends beter dan 's avonds, dus het is veel logischer om 's ochtends meer te eten.

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top