Beauty

Zo houd jij jouw make-upcollectie georganiseerd en functioneel

Zo houd jij jouw make-upcollectie georganiseerd en functioneel

Een grote make-upcollectie georganiseerd houden, kan best lastig zijn. Maar heb jij toch het goede voornemen om dit jaar jouw leefruimte stapje voor stapje te op orde te krijgen? Begin dan met jouw beauty collectie! Voor als je niet weet waar je moet beginnen; je hoeft niet te stressen want wij hebben de perfecte oplossing gevonden.

Dit is hoe jij jouw make-up collectie netjes en functioneel maakt én houdt in vier simpele stappen.

1. Gooi weg wat oud is

Voor iedere beauty lover die regelmatig nieuwe producten koopt, is het soms lastig om bij te houden hoeveel dingen je hebt. De kans is groot dat er verschillende producten in jouw collectie zitten die over datum zijn of die je eigenlijk nooit gebruikt. Controleer daarom al jouw producten en gooi de dingen die over datum zijn weg. Sommige producten gaan langer mee dan anderen: mascara kan je bijvoorbeeld maar drie maanden gebruiken terwijl een poeder vaak meer dan een jaar mee kan gaan. Ga bij jouw producten op zoek naar een icoontje wat lijkt op een potje met een getal erbij. Dit getal staat voor het aantal maanden dat je het product kan gebruiken nadat je het hebt geopend. Je kan ook zien aan een product of deze niet meer bruikbaar is. Ruikt het anders, is de kleur anders of voelt het product anders aan? Gooi het dan weg!

2. Geef weg wat je nooit gebruikt

Vervolgens ga je kijken naar welke producten je wel en niet wil houden. Sommige dingen gebruik je misschien nooit en liggen te verstoffen in jouw make-up kastje. Dit is natuurlijk ontzettend zonde. Leg daarom al jouw make-up voor je neer en pak alle producten eruit die je het liefst gebruikt. Daarna pak je producten die je misschien niet iedere dag gebruikt, maar nog steeds graag mee aan de slag gaat voor speciale gelegenheden. Hierna blijven alleen nog spullen over die je waarschijnlijk niet fijn vindt, of gewoon nooit gebruikt. Probeer deze producten zo veel mogelijk aan vrienden en familie te geven, want weggooien is natuurlijk zonde.

3. Creeër overzicht

Nu heb je dus alleen nog maar make-up over die je daadwerkelijk gebruikt. Dan is het de kunst om jouw make-upcollectie zo te organiseren dat jij goed kan zien wat je allemaal hebt, zodat er geen producten vergeten worden. Zoek daarom naar een systeem dat werkt voor de hoeveelheid producten die je hebt en die voor jou prettig te gebruiken is. Wees lekker creatief en werk met de ruimte die je hebt. Als je dit nodig hebt dan kan je speciale opbergkastjes of bakjes kopen. Een duidelijke verdeling maken, is ook aan te raden. Leg bijvoorbeeld jouw dagelijkse producten bij elkaar of organiseer jouw producten per categorie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VANITY COLLECTIONS (@vanitycollections) op

4. Houd je make-up schoon

Tot slot is het nodig om ervoor te zorgen dat jouw organisatie ook zo netjes blijft. Dit doe je natuurlijk door alle producten weer netjes terug te leggen na gebruik maar een andere manier om jouw collectie altijd mooi te houden, is door jouw make-up schoon te houden. Haal daarom een doekje over producten die lekken. Zo houd je ook je huis schoon en hygiënisch. Wanneer je een poeder hebt waarvan de verpakking kapot is, kan je deze ook het beste direct weer maken om te voorkomen dat de poeder overal komt te zitten. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top