Health

Dit is een winterdip en zo kom je er vanaf

Dit is een winterdip en zo kom je er vanaf

Een dip is nooit leuk, maar als het seizoensgebonden is dan kan dit voor veel ongemakken zorgen. Elk jaar weet je dat de dip eraan zit te komen maar dat maakt het niet minder vervelend. Gelukkig hebben genoeg tips voor jou, zodat jij net als iedereen van dit mooie seizoen kan genieten. 

Als je vatbaar voor een winterdip bent dan zul je merken dat je tijdens dit seizoen vaker humeurig en moe bent. Er zijn verschillende oorzaken voor het feit dat jij last hebt hiervan maar de voornaamste is het gemis van licht. Doordat de dagen korter zijn en de zon gemiddeld minder schijnt, voel jij je sneller futloos en moe. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je winterdip zo aangenaam mogelijk te maken, en soms zelfs te voorkomen.

Pak vaker de fiets

Dit klinkt waarschijnlijk niet als de meest voor de hand liggende tip, maar het helpt. Doe een trui aan en pak wat vaker de fiets in plaats van je auto. Zo krijg je (vooral in de ochtend) wat meer daglicht en wat meer energie. Verandering is goed voor ons lichaam. Wanneer we vaker afwisselen is het voor je body net alsof we een vakantie nemen en laat dit nou net hetgene zijn wat we nodig hebben tijdens een winterdip. 

Plan veel uitjes

Een avondje stappen met vriendinnen of een stedentrip met je mams, ga ervoor deze winter! Door veel leuke uitjes te plannen houd je jezelf bezig en excited voor alle leuke dingen die er nog gaan komen. 

Zorg overal voor daglicht

Vaak voelen we ons duf en moe wanneer we lang in een kamer hebben gezeten zonder daglicht. Zorg dus altijd voor voldoende daglicht op je werk en thuis. Hoe je dat doet? Doe de gordijnen open en ga dicht bij een raam zitten.

Geef extra aandacht aan vitamine D

Vitamines zijn áltijd belangrijk, maar in de winter is vitamine D extra van belang. Vitamine D word vaak 'zonlicht in een potje genoemd' dus misschien snap je nu waarom het gezien wordt als een methode om down voelen te verminderen.

Neem elke dag wat tijd voor jezelf

Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Toch is het belangrijk om elke dag een paar minuten voor jezelf te nemen, al zijn het er maar vijf. Wees creatief, neem een extra lange douche na het werk om even te relaxen. Je kan ook een nog groter rondje lopen met de hond (of gaan hardlopen). Wist je dat bewegen ook goed helpt tegen een winterdip? Twee vliegen in een klap!

Nachtrust is super belangrijk als je last hebt van een winterdip, kan het je dag maken of breken. Door deze dingen in je slaapkamer te hebben verbeter jij je nachtrust. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top