Beauty

Zo belangrijk is licht dus voor jouw make-up

Zo belangrijk is licht dus voor jouw make-up

Je loopt de badkamer uit en oeps... iets teveel bronzer en ook je foundation zit niet zoals het hoort! Het leek er allemaal perfect uit te zien in de badkamerspiegel, maar het licht in jouw badkamer is verradelijk. Dit komt omdat het licht waarin jij je hebt opgemaakt anders is dan het licht waar jij je overdag in bevindt. Wij geven je tips voor het beste licht!

#1 No overhead

Heb je een lamp boven je hangen tijdens het opmaken? Zet deze dan uit. Doordat de lamp boven je hangt veroorzaak het extra schaduwen op je gezicht. Dit kan ervoor zorgen dat je teveel make-up aanbrengt of het op de verkeerde plekken aanbrengt.

#2 No colour

Alweer een no: vermijd licht met een kleur erin. Gloeilampen hebben bijvoorbeeld een gelige tint in zich. Deze gele tint zorgt ervoor dat je er vermoeider en ziekig uitziet. Je gaat hierdoor meer foundation en concealer op doen, met als gevolg een pancake face. Don't want that.

Er zijn nog veel meer verschillende lampsoorten en kleuren, maar het beste is om jou make-up te doen in het daglicht/zonlicht. Jammer genoeg schijnt niet altijd de zon, dus moeten we soms toch een lampje gebruiken. Kies er dan voor om LED verlichting te gebruiken of een lamp met Puur Wit belichting (4000-4500 Kelvin). Dit soort licht lijkt het meeste op het licht buiten waardoor je jouw make-up beter kunt aanbrengen.

#3 Place to be

Nu je de goede lamp hebt uitgekozen, is het ook belangrijk waar deze komt te staan. Zorg ervoor dat jouw lichtbron recht in jouw gezicht schijnt anders ontstaan er schaduwen. Maak jij je op in zonlicht? Kijk dan richting het licht en gebruik een spiegel in je hand om schaduwen te voorkomen. Wil je zeker weten dat je geen schaduwen op je gezicht krijgt, plaats dan verschillende lampen om de spiegel. Hierdoor wordt een groter oppervlakte belicht.

#4 Dim the lights

Het slimste trucje dat we jou kunnen geven is om een dimmer te gebruiken. Hiermee kan je namelijk je make-up look door de dag heen bekijken. Vanaf het felle licht als je de deur uitstapt tot het gedempte licht tijdens je late night date. Lang leve de dimmer!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top