Beauty

Dit is dé nagellaktrend van voorjaar 2019

Dit is dé nagellaktrend van voorjaar 2019

Waar we onder de trendkleuren van het nieuwe seizoen veel opvallende, frisse tinten zien (koraalrood, kurkuma geel!), worden de nagels deze lente en zomer de grote tegenhanger van de frisse kledingtinten. Volgens Essie's nail artist Michelle Saunders wordt dé nagellaktrend van de komende maanden dan ook héél anders dan vorige seizoenen...

Verrassend onopvallend

De tinten waar jij je nagels van voorziet mogen dit voorjaar namelijk rustiger dan rustig. De kleuren doen poederachtig, dof en bijna stoffig aan. Misschien geen sprankelende tinten, maar vergis je niet. Minder gepigmenteerde tinten gaan samen met een hoop voordelen.

Hoewel we bij London Fashion Week nog opvallende statement nagels voorbij zagen komen, is de doffe, ingetogen kleur een tegenhanger op de opvallende nail art. Ben je geen kunstenaar wanneer het aankomt op een DIY manicure? Dan is deze trend ideaal. De tinten vragen niet veel onderhoud omdat ze onopvallend zijn, en een misser is zomaar weggepoetst.

Zachte nuances

Essie's Michelle Saunders zag de trend vorig jaar al aankomen toen ze tijdens voorgaande New York Fashion Week een speciaal verzoek kreeg. De opdracht was om de nagels van de modellen te voorzien van een neutrale lak, zonder beige tinten te gebruiken. Ze liet haar creativiteit erop los en sloeg de beige tint over. Waar ze op uitkwam? Neutrale, doffe en soms matte tinten. Geen levendige kleuren, maar zachte nuances met een lichte dekking. 

Leuk, maar welke kleuren vallen dan precies onder deze trend? Lakjes in ingetogen blauw, oudroze, neutraal zand, of een afgezwakte lilatint. Maar ook matte tinten in zwart, creme, koffie of zand zijn helemaal on trend. Extra fijn: de kleuren matchen makkelijk met elke outfit en vullen je look subtiel aan, zonder de gehele show te stelen. Willen we!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madeline Poole (@mpnails) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SASHANIE GRAY: NAILS™️ (@sashaniegraynails) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mimi D (@nailsbymimi) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SASHANIE GRAY: NAILS™️ (@sashaniegraynails) op

 

Giorgio Armani beauty, 103 Parima Greige, € 25,- bij DeBijenkorf.nl

KOH, 111 Vintage Pink, € 18,99 bij DeBijenkorf.nl

 

Maybelline, 877 Beige Touch, € 7,94 via Drogisterij.net

 

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top