Fashion

Dit zijn dé fashion kleuren van lente/zomer 2019

Dit zijn dé fashion kleuren van lente/zomer 2019

Terwijl we de laatste wintermaanden uitzitten, verwelkomen we de voorjaarstinten langzaamaan in ons kleurenpalet. Hoera! Eén blik op de modetinten voor lente en zomer 2019, en we zien veel unieke, uitgesproken kleuren. Tinten die centraal mogen staan, net als jij. Dé trendkleur voor lente/zomer 2019 is een wel héél vrolijke…namelijk het altijd energieke oranje! Warme nuances zien we terugkomen in onze zomergarderobe én make-up paletten. Wij zijn er klaar voor: 2019 wordt heter dan heet!

Nieuwe collecties, nieuwe kleuren

Met het nieuwe modeseizoen onderweg, is het hoogste tijd om ons te verdiepen in de gloednieuwe trends voor 2019 volgens kleureninstituut Pantone. Nog héél even en de nieuwste collecties hangen weer in de winkels. We trappen af met dé modekleuren waaruit jouw voorjaars- en zomergarderobe gaat bestaan. Met de vele warme oranje- en aardetinten kunnen we gerust zeggen dat veel kleuren hun inspiratie uit de natuur halen. En we kunnen nog iets verklappen. Naast de uitgesproken kleuren en de aardetinten zijn ook de zachte pastels zijn nog láng niet passé. Met name in onze voorjaarsgarderobe zien we de poedertinten weer volop verschijnen. 

“Kleuren die we veel gaan zien zijn koraaloranje, saliegroen, botergeel en toffeetinten”

 

Zomeroutfits, cocktails en veel, véél…koraaloranje

Dé trendkleur voor 2019 is duidelijk. Koraaloranje it is. ‘Living Coral’ voert de boventoon in elk kleurenpalet. We kunnen niet anders dan er vrolijk van worden. Een levendige mix van rozeoranje die wordt versterkt door een ondertoon van goud. De nieuwe trendkleur staat in contrast met dé trendtint van 2018, toen ultraviolet als grote winnaar uit de bus kwam. De koraaloranje tint moet invulling geven aan een verlangen naar warmte en intimiteit, in reactie op de koele digitale technologie waarmee wij ons in het dagelijks leven met anderen ‘verbinden’. 

 

Luchtig, soepel en natuurlijk

Maar natuurlijk zijn er meer kleuren die naast de oranjetint gevierd worden komend seizoen. Wat duidelijk is, is dat we niet alleen met ons kleurenpalet, maar ook qua materialen back to nature gaan. Katoen, linnen en leer werden volop geshowd op de catwalks. Ook worden de materialen en stoffen luchtiger, dunner en transparanter, waarbij de silhouetten wijder worden. Daarnaast blijven we net als in najaar 2018 laagjes over elkaar dragen. 

 

Geel, rood en nog meer…oranje

Warme aardetinten doen het goed dit seizoen. Energieke, vrolijke en zonnige tinten waar we blij van worden! Zo worden de kleuren ‘Fiesta’, een oranjekleur die passie uitstraalt, en ‘Turmeric’, naar het pittige kurkuma vernoemd, uitgelicht. Een tint die dan natuurlijk niet mag ontbreken is geel, wat dicht tegen deze aardetinten aan ligt. ‘Aspen Gold’ is een goudgele kleur die vergeleken wordt met de kleur van boter. We sluiten het rijtje met aardetinten af met ‘Jester Red’, een dieprode kleur die neigt naar kastanjebruin. Het is niet bordeauxrood, maar wel rijk, vurig en intens. 

 

Poedertinten 2.0

We laten ze niet achter in 2018 maar nemen ze mee naar het voorjaar van 2019: de poeder- en pasteltinten. En daar zijn we blij om! Want wie frist er niet op van een mooie lila of poederroze tint? Wel worden er enkele aanpassingen gemaakt. Zo is de blauwtint voor lente en zomer 2019 een diepe, statige kleur die eerder neigt naar een kobaltblauwe tint. Tot slot verwelkomen we in contrast met de zachte pastels ook de krachtige kleur ‘Pink Peacock’ in onze garderobe, die niet anders valt te omschrijven dan fuchsiaroze.

 

Legergroen en toffeebruin

Tot slot drie zachte, fijne trendkleuren die we veel gaan zien in aankomende collecties. De groentinten die voorjaar en zomer 2019 de boventoon voeren zijn ‘Pepper Stem’, een natuurlijk tint die ontstaat uit een geelgroene mix, en ‘Terrarium Moss’, een saliegroene kleur die refereert naar legergroen. In dit rijtje staat ook de kleur ‘Toffee’, die samen met de andere twee tinten een perfect palet vormen voor de utility trend, beter bekend als de stoere legerbroeken en overalls. Kortom: tinten die in je safarikoffer niet zouden misstaan! 

 

Ziedaar, de kleurvoorspelling voor de warme maanden van 2019. Shoppen maar!

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top