Fashion

Dankzij deze tips kan jij óók de hele avond op hakken lopen

Dankzij deze tips kan jij óók de hele avond op hakken lopen

Tijdens het shoppen zie ik veel hakken en ik neem ze het liefst allemaal mee. Het enige probleem is dat ik niet op te hoge hakken kan lopen en elke hak boven de 7 cm mij de stuipen op het lijf jaagt. Hoog tijd om op onderzoek uit te gaan dus: hoe loop je nou het beste op hakken? 

Met deze tips heb jij je loopje binnen no-time onder controle. 

1. Kies hakken waar jij je comfortabel in voelt

Draag jij schoenen waar jij je niet comfortabel in voelt? Dan merk je dat ook aan alles. Je loopt niet fijn en hebt de hele tijd het gevoel dat je misschien wel gaat vallen. Ook liggen blaren en andere ongemakken op de loer. Als een hak op het eerste gezicht te hoog lijkt, dan is de hak dat waarschijnlijk ook. Je moet alle dagelijkse dingen die je op sneakers kan doen ook op hakken kunnen doen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong) op

2. Zorg dat de schoen moet passen

Hey, het is altijd handig om je schoenmaat te weten. Als je aan het shoppen bent voor hakken dan is dit een noodzaak. Je schoenmaat wordt bepaald door de lengte van je voeten. Leg je voet op een papiertje en omlijn je voet. Meet daarna rechtstreeks de afstand tussen je grote teen en je hiel. Soms kan het dat je een maatje of twee omhoog moet gaan omdat de schoen smal uitvalt of omdat je bredere voeten hebt. Probeer je hakken altijd te passen en bereid je voor om veel internetaankopen terug te sturen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

3. Probeer in een rechte lijn te lopen

Ik weet niet waarom, maar het is zo. Je loopt beter als je kijkt naar de plek waar je heen moet lopen in plaats van de grond voor je. Stel je voor dat je een koorddanser bent die van de ene naar de andere kant moet lopen en logischerwijs niet wilt vallen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Christie Tyler (@nycbambi) op

4. Maak niet al te grote stappen

Probeer het maar: het is vrijwel onmogelijk om abnormaal grote stappen te maken in hakken zonder er behoorlijk awkward uit te zien. Kleinere stappen zijn beter voor jou én je enkels. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door patricia manfield (@heir) op

5. Loop niet te snel

Ook de snelheid van je loopje kan je maken of breken. Neem je tijd op je hakken en je valt waarschijnlijk een stuk minder vaak. Er zijn nog meer voordelen aan langzaam lopen. Mensen die langzaam lopen, worden gezien als zelfverzekerder. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top