Fashion

Deze schoenentrends gaan we ongetwijfeld zien in 2020

Deze schoenentrends gaan we ongetwijfeld zien in 2020

Het nieuwe decennium komt staat praktisch voor de deur. Langzamerhand kunnen we steeds beter voorspellen wat de modetrends van het aankomende jaar zullen zijn. Als we de modehuizen moeten geloven dan gaan deze schoenentrends een grote rol in onze garderobe spelen in 2020.

We hebben er zeven voor je geselecteerd.

1. Mary Janes

Deze retro schoenen gaan een grote comeback maken in 2020. Het klassieke silhouette met een bandje over de voet was onder andere te zien in de shows van Maison Margiela en Marc Jacobs. Deze schoen gaan we dus zeker tegenkomen volgend jaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maison Margiela (@maisonmargiela) op

2. Espadrilles

De simpele sandalen maken het aankomende jaar weer een comeback. In tegenstelling tot eerdere jaren zullen we in 2020 vooral een platte versie van de schoen dragen in plaats van een sleehak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Castañer (@castanerofficial) op

3. Assymetrische bandjes

De dunne bandjes trend van dit jaar zal waarschijnlijk in 2020 zeker nog aanwezig zijn. De twist die we gaan zien, zal alleen zijn dat deze bandjes assymetrisch zijn. Met deze schoenen ga jij volgend jaar dus zeker een statement maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ARKET (@arketofficial) op

4. Kleurrijke sneakers

De kleurrijke sneaker hebben we dit afgelopen jaar al vaker gezien. De witte sneaker is inmiddels zo goed als van de catwalk verdwenen en deze maakt nu dus ruimte voor de gekleurde variant. Een absolute eyecatcher.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bruut (@bruut) op

5. Over the knee boots

Kniehoge laarzen waren niet uit ons straatbeeld te krijgen in 2019. In 2020 gaat de laars nog een stapje hoger tot over de knie voor een strak en gestroomlijnd silhouette.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennie Suk (@jenniesuk) op

6. Platforms

Platformschoenen zagen we steeds meer in 2019 maar in 2020 gaan ze écht hun grote comeback maken. We zullen deze schoenentrend hoogstwaarschijnlijk in de aankomende lente veel terug gaan zien in de vorm van een sandaal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door & Other Stories (@andotherstories) op

7. Loafers met een hak

De loafer was ook een grote trend het afgelopen jaar en als we de catwalks moeten geloven dan komt deze trend nog een jaartje terug, maar dan met een hak! Een blokhak om precies te zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Look Magazine (@lookmagazine) op

Wil jij alvast jouw favoriete trends voor het aankomende jaar shoppen? Shop dan hier onze favorieten.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top