Fashion

Deze iconische jurk van Julia Roberts uit Pretty Woman vind je nu bij Asos

Iedereen die in de jaren ’90 opgroeide kent de legendarische scène uit Pretty Woman. De scene waarin Julia Roberts, de dag nadat ze is opgepikt van de Hollywood Walk of Fame, met het geld van Richard Gere een nieuwe degelijke outfit probeert te shoppen. De deftige en arrogante dames in de designer shop weigeren Julia Roberts in haar strakke cut-out jurkje vervolgens te helpen.

Heb je het beeld en de jurk weer op je netvlies? Mooi, want precies dat ene jurk met wit topje en gekleurde rok, aan elkaar gelinkt met een grote gordijn ring. Precies dat ene jurkje in nu te koop bij Asos en niet vanwege Carnaval of een andere verkleedpartij. Dit is een exacte replica die in alle ernst te dragen valt.

Het ontwerp is gemaakt door hetzelfde label dat al die jaren geleden ervoor zorgde dat Julia Roberts, in haar rol als Vivian, in één klap beroemd werd. Zo kunnen wij nu allemaal dat iconische, beroemde fashion moment herbeleven in precies dat jurkje uit de film en de tekst "Big mistake. Big. Huge. I have to go shopping now", uitspreken.

London-made label Hunza G werd in 1984 opgericht en werd wereldwijd bekend dankzij Pretty Woman en Julia Roberts. Nu heeft Hunza G de creatieve handen ineengeslagen met Asos om het ontwerp opnieuw uit te geven. Het jurkje wordt verkocht onder de naam ‘Crinkle Iconic Mini Beach Dress’ en is verkrijgbaar is verschillende kleurencombinaties, hoewel bij Asos op het moment alleen nog de zwarte verkrijgbaar is.

Als de comments op het Instagram enige indicatie zijn, dan vliegt het jurkje over de toonbank. Wij vragen ons wel af of Vivian deze prijs ooit voor dit jurkje had kunnen betalen.

Bekijk hieronder het videofragment en natuurlijk DE jurk.

Deel dit artikel
Back to top