Trendalert × Beslist

Dit is waarom de 'foute kersttrui' eigenlijk niet zo fout is

Dit is waarom de 'foute kersttrui' eigenlijk niet zo fout is

Nog maar 40 dagen tot Kerst en dat betekent dat de kersttrui bijna weer mag. Yes! Voor het vijfde jaar op rij is de kersttrui weer helemaal on trend voor deze kerst. Maar liefst 1,2 Nederlanders dragen naar verwachting dit jaar weer een kersttrui tijdens de feestdagen heeft een onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl uitgewezen.

Hoe komt het toch dat we massaal de laatste jaren voor de ‘ugly Christmas sweater’ gaan? Trends zijn vaak van korte duur, maar een grappige of lelijke kersttrui is echt niet meer weg te denken tijdens kerst.

In 2015 explodeerde de online zoektocht naar de meest foute of lelijke kersttrui en sindsdien is de kersttrui onverminderd populair iedere kerst. Het kledingstuk heeft naar schatting in 2019 een online groei doorgemaakt van 443% ten opzichte van 2014 blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Oók ten opzichte van vorig jaar is de kersttrui dit jaar populairder dan ooit: naar schatting zoeken er dit jaar 9% meer Nederlanders online naar een kersttrui dan vorig jaar.

Regionaal zijn er grote verschillen. Zo is de kersttrui in Noord-Brabant het geliefst. Daarentegen zijn ze in Noord-Holland het minst fan van de kersttrui. Ben je nog niet overtuigd van de kersttrui? Wij hebben op een rijtje gezet waarom de foute kersttrui onze guilty pleasure is en waarom het ook die van jou zou moeten zijn!

Super comfy

Normaal gesproken kiezen wij bij een feestje voor stijl boven comfort maar niet wanneer we het hebben over de foute kersttrui. Want zeg nou zelf, die glitterjurk met hoge hakken is allemaal leuk maar zit toch meestal een stuk minder lekker dan zo fijne trui? Een warme kersttrui is daarentegen wél lekker comfy. Die combineer je gewoon met je favoriete spijkerbroek en jouw meest comfy schoenen zoals een fijn paartje Dr. Martens. Zeker tijdens een diner met familie kan een kersttrui zeker. 

Cocoonen = life

‘Cocoonen’ is het nieuwe uitgaan en de kersttrui past helemaal bij dit gevoel. Juist tijdens kerst wil je lekker in huis blijven en een gezellige plek creëren om te netflixen of te kijken naar de All You Need Is Love kerstspecial. Bij een cocoosessie hoort een passende outfit en wat is er dan beter dan een zachte en warme foute kersttrui?

Nostalgisch zoals in de film

De foute kersttrui doet ons vaak denken aan onze filmfavorieten van vroeger, zoals Colin Firth als ‘Mister Darcy’ in een lekker foute kersttrui in de eerste Bridget Jones-film. Met een foute kersttrui waan je jezelf in jouw favoriete romcom.

Dé kersttrui trends van 2019

Matching kersttruien

Samen in kerstsferen komen? Kies dan samen met jouw lover of bestie een schattige matchende kersttrui. Of draag met de hele familie dezelfde variant!

De Kerstklassiekers

Samen met ‘Rudolph’, de sneeuwman of de kerstman de show stelen? Met een klassieke kersttrui zit je altijd goed deze kerst!

De foeilelijke kersttrui

Ga voor fouter dan fout deze kerst met de allerlelijkste prints, over the top glitters, 3D details en opvallende kleuren of zelfs lichtjes.

Bron: Beslist.nl B.V. & Google Trends

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top