Fashion

Gekleurde brillenglazen: dit is alles wat je moet weten

Gekleurde brillenglazen: dit is alles wat je moet weten

Brillengalzen bestaan zo'n beetje in alle kleuren van de regenboog. Geel, groen, blauw, bruin, grijs, oranje of rood. Je ziet door de bomen het (gekleurde) bos niet meer, en wanneer kies je welk exemplaar?

Gele of blauwe glazen?

Het is afhankelijk van van jij fijn vindt kijken, maar mensen die bijvoorbeeld veel op een scherm kijken kiezen meestal voor blauw gefilterde glazen. Deze kleur zorgt er namelijk voor dat de lichtstralen minder heftig worden en je ogen minder snel vermoeid raken. Ook blijven de kleuren mooier als je door een blauwe bril kijkt. Datzelfde geldt voor groen, een kleur die ervoor zorgt dar de omgeving koeler lijkt. Een fijne keuze voor zonnige dagen dus.

Elke kleur is tegenwoordig verkrijgbaar, maar de meest gangbare kleuren galzen zijn geel, roze, oranje en blauw. Geel en oranje zxorgen voor meer contrast. Met name geel is fijn als het tijdens het rijden schemert. Ook wordt deze kleur gezien als vrolijk, alsof de zon gaat schijnen. Gele glazen zijn ook goed om nachtblindheid te verminderen, en worden daarnaast ook gebruikt door sporters die bij regen of mist meer contrast willen zien.

Alle kleuren van de regenboog

Oranje glazen zijn goed voor het zien van diepte in grauw weer, bijvoorbeeld tijdens het skiën. Groene en bruine glazen zorgen voor een zonnigger effect, waardoor je je vrolijker kunt voelen. Ook roze brillenglazen zorgen voor een vrolijker effect, maar het helpt ook bij het zien van meer contrast. Daarnaast zijn alle verschillende kleuren brillenglazen leuk voor op een festival, of om een statement te maken.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top