Beauty

De meest inspirerende beauty looks van London Fashion Week op een rijtje

De meest inspirerende beauty looks van London Fashion Week op een rijtje

London Fashion Week staat erom bekend iets meer diversiteit en experiment te brengen dan de andere Fashion Weeks. Erg benieuwd waren we dus naar de populairste beautylooks voor herfst / najaar 2019. Hint: lange strengen met sunset hair, knotjes gewikkeld in sjaals en zwarte linten en blauwer dan blauw op de oogleden.

Hoewel de beauty looks bij London Fashion Week ondanks wat experiment hier en daar meestal niet afleiden van de kleding (middenscheiding, frisse huid, glossy lippen en omhooggekamde wenkbrauwen), is dat herfst/winter 2019 wel anders. Make-up artists trokken dan ook alles uit de kast voor een statement look: neon lippen (bubblegum pink!), glitteroogschaduw en '50's hair met grote kuiven en glanzende krullen. Wij hebben de meest inspirerende beautylooks van London Fashion Week herfst/winter 2019 voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee?

House of Holland: knallende kijkers

Bij House of Holland matchten de ogen met de nagels in opvallende statement kleuren. De huid en lippen werden rustig gehouden om de aandacht op de opvallende kijkers en manicure te leggen. Make-up artists smudgden de oogschaduw vanaf de oogleden richting wenkbrauwen, waarbij het accent op de buitenkant werd gelegd. Voìla: een statement look met kijkers waar je niet omheen kunt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door House of Holland (@houseofholland) op

Mary Katrantzou: sunset hair

Bij Mary Katrantzou vielen de lokken en de nagels het meest op. Redken colorists maakten mooie blends bestaande uit kleuren geïnspireerd op de ondergaande zon. En we weten allemaal: die is betoverend mooi! De extensions in de lokken van de modellen varieerden van warm oranje tot koelere tinten als funky paars en zeeblauw. De lokken werden nonchalant gestyled, voor een gedragen, naturelle look. Nagels werden in warme, overvloeiende tinten gelakt en kregen een puntige finish. Inspiratie voor de looks: de elementen aarde, wind, vuur en water. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mary Katrantzou (@marykatrantzou) op

Halpern: glitterende oogschaduw

Bij Halpern werd een stament look gecreëerd met kijkers vol glitter en goud. Op een opvallende basiskleur in wolkenblauw tot (daar is 'ie weer) sunset orange, werden van ooglid tot wenkbrauw kleine gouden blaadjes toegevoegd. Als finish werden de ogen flink aangezet met een dikke laag mascara of een set fake lashes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Halpern (@halpernstudio) op

Molly Goddard: lage knotjes in zwarte lintjes

Bij de show van Molly Goddard werden de lokken veelal in lage knotjes gedragen gecombineerd met een zwarte haarband, waarvan de uiteinden om de knot gewikkeld werden. Bij de aanzet werd een kuif gecreëerd met de hulp van flink wat gel voor een gestylede wet look. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 10 Magazine (@10magazine) op

ALEXACHUNG: smudged taupe oogschaduw

Bij de tweede show van ALEXACHUNG stonden de oogleden opnieuw centraal. Taupekleurige oogschaduw werd naar buiten gesmudged en eindigden in een hoekige wing aan de buitenkant. De lippen werden voorzien van een laagje gloss en de huid werd verder rustig gehouden, met een frisse, glanzende finish. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ALEXACHUNG (@alexachungstagram) op

Mark Fast: bubblegum pink

Het eerste wat opviel bij de show van Mark Fast was de kleur roze. Roze lippen, wangen en oogleden waren de blikvangers die mooi kleurden met de pasteltinten gebruikt in de show. Maar daarmee was de look nog niet compleet. De haarstijlen vonden inspiratie in de fifties, met grote, gekrulde lokken bovenop de hoofden van de modellen. De lokken werden op schouderlengte naar binnen gekruld of vastgepind, om de illusie van een bob te wekken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door InStyle España (@instylespain) op

Matty Bovan: korte pony en donkere lippen

Op een rustig palet werden van de lippen echte kunstwerken gemaakt bij Matty Bovan. Donker aangezette lippen werden in het midden voorzien van een vleugje neon koraal. De kapsels waren strak en donker en omlijstten de kaaklijn, inclusief micro fringe. Hoewel de modellen er met behulp van professionele make-up artists en haarstylisten mee weg kwamen, zijn wij nog niet helemaal zeker van de alledaagsheid van deze statement look. Wie durft?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Hive Management (@thehivemodels) op

Jamie Wei Huang: poppen look met véél blush en frizzy krullen

Opvallend aan de London Fashion Week waren de frizzy kapsels die weer in opmars zijn, geheel in contrast met de strak gekapte jaren '50 hairdo's. Krullen mogen losjes en zelfs een beetje pluizig. Dat wordt dus langer slapen in de ochtend en de deur uit met een warrige, ongekapte look (yes!). De make-up werd rustig gehouden, maar de modellen werden wél voorzien van een flinke laag blush op de wangen en hier en daar wat (namaak) sproetjes. Fris en fruitig: we like!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jamie Wei Huang (@jamieweihuang) op

Welke look ga jij uitproberen?

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top