Beauty

4 vegan en duurzame make-upmerken

4 vegan en duurzame make-upmerken

Je eet vegetarisch of vegan en je koopt zoveel mogelijk biologische en volwaardige voedingsmiddelen. Allemaal om jezelf zo gezond mogelijk te houden van binnenuit. Maar ook van buitenaf wil je geen schadelijke stoffen binnen krijgen, dus zou het onlogisch zijn om synthetische en kunstmatige make-up te gebruiken, nietwaar? Wij zetten vier vegan make-upmerken voor je op een rij! 

De huid is ons grootste orgaan dus je wilt het liefst natuurzuiverende producten gebruiken die de huid helpen herstellen en verzorgen. Biologische cosmetica zonder schadelijke stoffen, geïnspireerd door de natuur en hartstikke duurzaam. Dat zijn deze mooie merken!

Dr. Hauschka

'Uit de natuur voor de mens' is niet voor niets de tagline van het Oostenrijkse merk Dr. Hauschka. Dokter Rudolf Hauschka en schoonheidsspecialiste Elisabeth Sigmund ontdekten samen geschikte samenstellingen zonder synthetische toevoegingen voor verzorgingsproducten. Het verlangen om natuurcosmetica te producteren maakte hen in die tijd ware rebellen. In 1967 kwamen de eerste producten op de markt en in 1999 presenteerde het bedrijf een complete make-uplijn met enkel natuurlijke en verzorgende ingrediënten. Dr. Hauschka werkt met heilzame planten en het natuurlijke ritme van het leven, waarbij duurzaamheid vanzelfsprekend is: "Onze werkwijze stond al in het teken van duurzaamheid, lang voordat de maatschappelijke term duurzaamheid zo actueel werd." 
4 vegan en duurzame make-upmerken

Zao

Zao is een 100% natuurlijk make-upmerk uit Frankrijk. Alle producten van Zao respecteren zowel huid als milieu. Voor de verpakking heeft Zao gekozen voor bamboe, natuurlijk, duurzaam en stijlvol. Bamboe is door zijn uitzonderlijk snelle groei een ware kampioen in CO2 opslag! Juist vanwege deze koolstofopslag van bamboe vermindert Zao daarmee niet alleen zijn ecologische voetprint, maar zorgt zelfs voor een negatieve CO2 voetprint! Ook zijn de meeste producten van Zao navulbaar! Verkrijgbaar via de Kenko webshop.
4 vegan en duurzame make-upmerken

Ere Perez

Ere Perez Natural Cosmetics is een merk uit Autralië dat gezonde, natuurlijke en voedende make-upproducten produceert. Van havermelk en quinoa water foundatoin tot amandelolie mascara en beetroot lipgloss. En wat dacht je van blush van rijstpoeder? De Mexiaanse Ere Perez verhuisde met een passie voor natuurlijke gezondheid en welzijn naar Australië en maakte hier haar droom om een natuurlijke cosmeticalijn te starten werkelijkheid. Het merk maakt alleen gebruik van actieve ingrediënten en natuurlijke kleurpigmenten en alle producten bevatten vitamines en organische oliën. De producten zijn nooit getest op dieren en bevatten geen chemische kleurstoffen of parfum. Verkrijgbaar via de webshop Nourished Nederland.
4 vegan en duurzame make-upmerken

ZOYA 

Zoya is een veganistisch en dierproefvrij nagellakmerk uit Amerika dat dankzij Beyuna ook in Nederland beschikbaar is. Zoya is gericht op gezondheid en welzijn, en is bovendien 'BIG10 Free': géén tolueen, kamfer, formaldehyde, formaldehyde hars, parabenen, TPHP, xyleen, ethyl tosylamide, dibutylftalaat en loodvrij. Zo kun je onbezorgd je nagels lakken en er zijn wel 133 verschillende kleuren! Naast nagellak heeft het merk ook nail care en lipsticks! Benieuwd naar de producten? Ze zijn hier verkrijgbaar

4 vegan en duurzame make-upmerken

 

Deel dit artikel
Back to top