Face & Sculpting

Sandbagging: zo loopt je make-up nooit meer uit

Sandbagging: zo loopt je make-up nooit meer uit

Uitgelopen eyeliner, mascara en lipstick; een probleem waar wij beauty lovers geregeld mee te kampen hebben. Maar de oplossing is nu hier! Met de nieuwe techniek - sandbagging - heb je nooit meer last van uitgelopen make-up.

Sandbagging

De ‘stay on make-up’ truc is ontwikkeld door de succesvolle make-up artist Mario Dedivanovic. De naam stamt af van échte zandzakken, die overstromingen moeten voorkomen. Sandbagging doet in principe hetzelfde, maar dan op kleinere schaal: het creëert een barrière tussen je vloeibare make-upproducten en de huid waardoor ze langer blijven zitten. 

?Hoe ga je te werk? ?

Breng eerst een reguliere hoeveelheid concealer, foundation en highlighter aan. Denk bij het aanbrengen van de concealer wel aan de juiste methode om eventuele wallen te comoufleren en niet te accentueren. Je leest hier na hoe je dit het beste kunt doen. 

Als de basismake-up gereed is breng je een flinke hoeveelheid poeder rond de ogen en mond aan, dit laat je zitten terwijl je de rest van je make-up doet. Zodra je klaar bent veeg je met een grote kwast de overtollige poeder weg. Gevolg; alle overtollige huidoliën zijn opgenomen door het product en je eyeliner, mascara, oogschaduw en lipstick blijven precies op de plek zitten waar jij het hebt aangebracht!

In de video zie je hoe Dedivanovic zijn kunstje uitvoert. Ga jij het ook uitproberen?

 

 

Meer lezen?

Skin and the City: zo bescherm je de huid tegen vervuiling

Beautytip: dit is wat je ook kunt doen met een haardonut

Dit is dé truc om make-up uit je kleren te krijgen!

Deel dit artikel
Back to top