Face & Sculpting

5x Make-upfouten uit de jaren '90

5x Make-upfouten uit de jaren '90

Overgeplukte wenkbrauwen, donkere lipliner en teveel mascara. Als jij in de jaren '90 bent opgegroeid, dan heb je ongetwijfeld ook deze 'fouten' gemaakt. Ja... 'fouten' tussen aanhalingstekens, want wij vonden het toen tenslotte mooi, anders deden we het natuurlijk niet. Kijk mee en geniet van de volgende 5 nineties beauty situations waar ook jij je waarschijnlijk schuldig aan hebt gemaakt. 


Overgeplukte wenkbrauwen

Zoals nu volle wenkbrauwen dé trend is, waren dunne wenkbrauwen dit in de jaren '90. Dus daar gingen we dan, plukken tot we flinterdunne wenkbrauwtjes á la Christina Aguilera overhielden, die we nog even accentueerde met een donker potlood. We zijn nu nog steeds de schade van toen aan het herstellen. Groeiserums, potloden en gels; alles om ze voller te maken. 

5x Make-upfouten uit de jaren '90


Teveel mascara

Doseren, wat is dat? Mascara wilden we zien, dus daar deden we ons best op. Laag na laag, totdat je spinnenpoten overhield. Nu willen we veel en lange, maar wel fijne wimpers. Dankzij wimperextensions hoeven we niet eens meer mascara te gebruiken.5x Make-upfouten uit de jaren '90
 

Teveel haarlak

Het was niet ongewoon om je dag te beginnen in een wolk van haarspray. Tegenwoordig willen we graag met onze vingers door onze haren gaan, dus gebruiken we texturizing powder voor volume en textuur. 


5x Make-upfouten uit de jaren '90
 

Acryl nagels

Urenlang zaten we in de nagelstudio om stevige en lange nagels te krijgen, het liefst met French manicure tips. Nu willen we nog steeds lange nagels, maar we preveren gel nagellak.5x Make-upfouten uit de jaren '90
 

Donkere lipliner


Weet je nog dat je een lipliner opdeed die donkerder was dan je lipstick? Wij wel. Tegenwoordig doen we een lichte lipliner en daarmee vullen we onze hele lippen voor een natural look en optisch vollere lippen.  


5x Make-upfouten uit de jaren '90

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top